Afbeelding
Foto: LKP Plants

LKP Plants genomineerd voor Ondernemersprijs

Algemeen

De nominatie voor de Ondernemersprijs Midden Holland valt in gemeente Zuidplas.

De drie broers Wim, Hans en Marco Koolhaas, die samen de directie voeren van LKP Plants aan de Van Hasseltweg in Moerkapelle, werden begin november blij verrast met de mededeling dat hun bedrijf is genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden Holland in de categorie Grootzakelijk.

Bloeiende potplanten 
De kernactiviteit van LKP Plants is het produceren van een luxe assortiment bloeiende potplanten die worden verpakt in luxe verkoopklare verpakkingen.
De oorsprong van LKP Plants ligt in de eind jaren '60 van de vorige eeuw, toen vader Leo startte met het telen van kamerplanten in Rotterdam. Vader Leo is tot op de dag van vandaag ook nog iedere dag in de kwekerijen te vinden. Deze kwekerijen zijn inmiddels op meerdere locaties aan de Van Hasseltweg in Moerkapelle te vinden.
De broers zijn zeer trots op hun nominatie: "Door deze nominatie zijn we ons des te meer gaan beseffen hoe de 'buitenwereld' naar ons kijkt. Dat we best trots mogen zijn en onze bescheidenheid even aan de kant mogen zetten", aldus Hans Koolhaas, technisch directeur. "Onze werknemers zijn ook blij verrast. Met elkaar zijn we door deze nominatie nog meer gaan beseffen dat we iets bijzonders doen. We vinden het als directie heel fijn om te horen dat ons team zaken, als de ontwikkeling in de organisatie-structuur, laagdrempeligheid richting directie, de mechanisatiegraad van het proces en de hoogwaardige technieken in de kwekerijen als zeer positief ervaart".

Zelf zijn de broers alle drie zeer bewust bezig met de eisen van deze tijd om de voortzetting van hun familiebedrijf in alle facetten te waarborgen. Wim Koolhaas, algemeen directeur: "Ieder van ons is betrokken bij organisaties en adviesraden die in de meest brede zin van het woord gelieerd zijn aan onze branche. Denk hierbij aan bestuursfuncties bij Royal FloraHolland, Warmtecoördinatie Zuidplas en de Landelijke Bromelia Coöperatie. Er is permanente aandacht voor innovatie in zowel de teelttechniek, marketing/verkoop en voor de verduurzaming van het gehele proces."

De nominatie wordt ervaren als een kroon op het werk voor het familiebedrijf. Marco Koolhaas, teelttechnisch directeur: "Als directie realiseren we ons dat de behaalde resultaten mogelijk zijn gemaakt door de inzet van al onze medewerkers. En mochten we de prijs winnen, dan is dat helemaal fantastisch. Dat zullen we dan zeker vieren met al onze medewerkers!"

De Ondernemersprijs Midden Holland wordt gehouden op maandag 8 januari 2018 in de Goudse Schouwburg te Gouda.

Foto: De broers Koolhaas. V.l.n.r.: Hans, Wim en Marco.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant