Afbeelding
Foto: Debets Schalke

Westlandse kas van 11 hectare in Azerbeidzjan officieel geopend 

Algemeen

Op 4 december heeft de president van Azerbeidzjan, IIham Aliyev, de nieuwe kas van Baku Agropark geopend.

Het complex voor de teelt van tomaten is maar liefst 11 hectare groot. Dit project zal in de regio minimaal 140 banen creëren. In december 2016 is de Nederlandse kassenbouwer, Debets Schalke, begonnen met  de eerste fase van dit tomatenkas project in Azerbeidzjan. Afgelopen juli is dit project afgerond en is er gestart met de teelt. 
 
Unieke bouwtijd 
Debets Schalke is al meer dan 5 jaar actief in Azerbeidzjan. Deze Westlandse kas van Nederlandse makelarij is turn-key opgeleverd.  In de eerste fase van 11 hectare zijn alle voorbereidingen getroffen voor de vervolgfases van de overige 2 fases. December 2016 is begonnen met fase 1. Half juli is dit project opgeleverd en zijn de eerste tomatenplanten in de kas geplaatst. "Debets Schalke heeft dit turn-key project in record bouwtijd gerealiseerd. En met de lokale arbeidsmentaliteit was dit een uitdaging. Het feit dat dit is gelukt is mede te danken aan de kennis van de lokale markt; aldus Dylan Schalke van Debets Schalke.

Debets Schalke is een onderneming die zich toelegt op de wereldwijde verkoop van nieuwe en gebruikte kassen en installaties. Sinds de oprichting in 1985 zijn er wereldwijd al duizend deel- en turn-key projecten uitgevoerd. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant