Florensis Kenya en Philips Lighting realiseren 93% energiebesparing  | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Florensis Kenya

Florensis Kenya en Philips Lighting realiseren 93% energiebesparing

Philips Lighting, wereldleider in verlichting, is er trots op dat zij samen met producent en veredelaar Florensis Kenya, leverancier van stekken van stekplanten, 93% energie bespaart in vergelijking met gloeilampen.

Tegelijkertijd voorkomen de Philips Greenpower LED-bloeiende lampen van de tweede generatie dat de perkplanten te vroeg in bloei komen, waardoor planten meer stekken produceren.
Florensis Kenya heeft zijn bestaande gloeilampen van 150 watt vervangen door 11-Watt GreenPower LED-bloeiende lampen, wat heeft geleid tot een energiebesparing van 93%. Dit heeft de bedrijfskosten aanzienlijk verminderd, aangezien de elektriciteitsprijzen in Kenia hoog zijn met EUR 0,17 per kW.
"Dit brengt onze activiteiten naar een hoger niveau", zegt Eddy Verbeek, General Manager bij Florensis. "Onze klanten waarderen de verbeterde kwaliteit dankzij de preventie van vroege bloei en we voelen ons goed over het verder verminderen van onze milieu-impact met deze energiebesparingen."

LED
Florensis Kenya is een toonaangevende leverancier van jaarlijkse en meerjarige stekken, waaronder Pelargoniums, Impatiens en Chrysanthemum. Het heeft gewerkt met Philips Lighting sinds 2010, toen de teler een combinatie van de eerste generatie Philips GreenPower LED-bloembollen en gloeilampen ging gebruiken. Sindsdien heeft de teler samen met Philips Lighting en UFO Supplies BV, een Philips Horti LED-verlichtingspartner, onderzoek gedaan naar 100% LED-verlichting, omdat gloeilampen veel elektriciteit verbruiken en sterk worden beïnvloed door de frequente schommelingen in de Keniaanse stroomvoorziening. voeding, waardoor de levensduur van de gloeilampen wordt verkort.
"Het voordeel van werken met Philips Lighting en UFO Supplies is het hoge niveau van kennis en ervaring die zij hebben bij het definiëren van het juiste verlichtingsspectrum voor verschillende gewassen. Onze hele agronomie-afdeling heeft hiervan geprofiteerd, "zei Verbeek.
Geïnteresseerde telers kunnen meer te weten komen over de voordelen van de tweede generatie Philips GreenPower LED-bloemlampen door een bezoek te brengen aan Philips Lighting en UFO Supplies tijdens de International Floriculture Trade Fair (IFTF), die plaatsvindt van 8 tot en met 10 november 2017 in Nederland.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>