Logo bloemenkrant.nl
Foto: BBH
Growers pride

Bolchrysant middelpunt campagne

De bolchrysant is Tuinplant van de Maand september en prijkt een maand lang bovenaan de promotieagenda van Bloemenbureau Holland. Dit zet de bolchrysant volop in de schijnwerpers.

Door Wilma van Velzen


Hoe gaat deze promotie nu eigenlijk in zijn werk? Isabel Groot, Campagne Manager Tuinplanten bij Bloemenbureau Holland en vrouw met een groene misse weet er alles van. "Wat we feitelijk doen is de consument zoveel mogelijk inspireren om met tuinplanten aan de slag te gaan. Ik wil ze graag vertellen dat je niet zozeer groene vingers hoeft te hebben om lekker te tuinieren, maar dat een groenlievend hart al voldoende is. Met onze campagnes proberen we de tuinplant 'top of mind' te krijgen bij de consument."


Tuinplant van de Maand
Voor de campagne Tuinplant van de Maand selecteert Bloemenbureau Holland in samenwerking met Royal FloraHolland, tuinplanten en tuinplantgroepen om maandelijks in de schijnwerpers te plaatsen. In september staat de bolchrysant centraal. Hoewel het product steeds eerder verkrijgbaar is, ziet de consument het als een echt herfstproduct dat de tuin na de zomervakantie nog een lange tijd kleur geeft. "Het zijn vooral de grote bolchrysanten die bekend zijn bij de consument. Intussen werken  veredelaars aan een verbeterd assortiment en meer diversiteit. Van bolchrysanten met een grote kleurschakering op kleine potjes of in packs tot hanging-baskets. Een leuke ontwikkeling, want dit maakt bolchrysanten ook geschikt voor balkon of andere tuintoepassingen."


Mediabereik 
Dergelijke ontwikkelingen bieden inspiratie voor nieuwe creatieve uitingen waarmee Bloemenbureau Holland zoveel mogelijk plaatsingen probeert te realiseren in tuin-, maar vooral ook woon-, dag- en trendbladen. "Eveneens proberen we aan de hand van PR-activatie en de nieuwste groentrends de media te enthousiasmeren over tuinplanten of tuinbeleving te schrijven. De Tuinplant van de Maand campagne biedt  een mooie kapstok voor de handel en tuincentra om in dit geval de bolchrysant eruit te lichten op de winkelvloer, in folders of als aanbieding. De slogan 'Ondanks het minder goede weer heb je toch een zonnetje in de tuin' inspireerde ons de insteek van een 'Indian summer'  te gebruiken in sfeermakende campagne-uitingen voor de consumentenpers."


Influencers
Ook wordt op het eigen platform Mooiwatplantendoen.nl in het Duits, Engels en Frans aandacht aan de bolchrysant besteed, alsmede via banners en social media kanalen. "Naast Facebook en Instagram scoorden Mooiwatplantendoen.nl samen met Mooiwatbloemendoen.nl het eerste half jaar ruim een miljoen bezoekers en telt onze Duitse Facebookpagina Pflanzenfreude.de 95K volgers. Natuurlijk zien we een verschuiving richting social media en zetten we influencers in met een voorliefde voor lifestyle, interieur, food en natuurlijk bloemen en planten. Zij kunnen onze boodschap op een eigen creatieve en inspirerende wijze onder de aandacht brengen bij hun volgers."


Publicatiekansen
De Tuinplant van de Maand campagne is uitgegroeid tot een vaste campagne die steeds iets nieuws te melden heeft. Het geeft mooie handvatten voor zowel Bloemenbureau Holland als andere partijen die hiermee werken in de sector. "Maar je moet ook kritisch blijven. Het maandelijks aanbieden van productinformatie heeft naast veel voordelen immers ook zijn beperkingen. Bijvoorbeeld als woonbladennet een groen item heeft in combinatie met minimalistische witte interieurs en wij met de kleurrijke bolchrysant promotie voeren. Dan is de kans op publicaties in deze edities zeer klein. Wat meer beweegruimte van een kwartaal in plaats van een maand en meer diversiteit in product zou meer publicatiekansen kunnen bieden."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden