Afbeelding
Foto: Groen Direct

'Rose Moon': Beste Noviteit GROEN-Direkt beurs

Algemeen

Op de GROEN-Direkt Najaarsbeurs is Hibiscus syriacus 'Rose Moon' verkozen tot Beste Noviteit.

Met de reusachtig grote, roze bloemen sprong deze nieuwe introductie van De Jong Plant uit Boskoop direct in het oog. Zo'n 2500 tuincentra, handelsbedrijven en kwekers brachten hun stem uit op één van de 23 noviteiten. Rose Moon mocht rekenen op dik 300 stemmen. De op de handelsbeurzen van GROEN-Direkt gepresenteerde noviteiten kenmerken zich altijd door de goede beschikbaarheid en de duidelijke meerwaarde ten opzichte van het bestaande aanbod.

Inzender De Jong Plant belooft een goede winterhardheid voor 'Rose Moon' in het West-Europese klimaat. Syriacus is binnen het Hibiscus-geslacht inderdaad het beste geschikt voor buitentoepassing. De Jong introduceert 'Rose Moon' op de Nederlandse markt in nauwe samenwerking met Heinje Baumschulen. De roze Hibiscus is de eerste kleur binnen de Hibiskiss®-serie. In een later stadium zullen andere bloemkleuren volgen. De robuuste, veredelde planten in 6 liter potten zitten in het hogere prijssegment.

Top 3
Grote, visuele planten scoorden het beste onder de nieuwigheden. Des te bijzonder is de tweede plaats voor het kleine, niet bloeiende grasje Ficinia truncata 'Ice Crystal'. Gezien de vernieuwendheid van deze soort is een tweede plek echter volledig op zijn plaats. De donkergroene bladeren zijn omrand door een witte lijn van zeer dunne, witte haartjes, waardoor het lijkt of het blad berijpt is. Vandaar de naam 'Ice Crystal'. Deze introductie van F.N. Kempen uit Mijdrecht is van oorsprong een Zuid-Amerikaanse woestijnplant en onder droge condities winterhard.

De Top 3 wordt gecompleteerd door Hydrangea macrophylla 'Lady Mata Hari', eveneens van De Jong Plant. De bolvormige bloemen tonen in gelijke mate blauw- groen- en wittinten. De compacte groei van deze plant maakte tevens indruk op de stemmers. Op boomkwekerijvakbeurs Plantarium won deze soort in dezelfde week de titel 'Beste nieuwigheid 2017'.

Alle noviteiten online
De vernieuwde website www.groen-direkt.nl biedt onder assortiment een overzicht van alle 23 noviteiten.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant