Logo bloemenkrant.nl
Foto: BK
Column

Profeet

Wéér kreeg de boodschapper de schuld van de tijding.

In een interview zei FloraHolland-baas Lucas Vos begin dit jaar tegen me dat wat hem betreft alle klokken konden verdwijnen, omdat die een dure en inefficiënte wijze van verhandelen zijn geworden. Ook lijnrijders hadden volgens hem de fysieke tribunes – die desalniettemin nog even in Rijnsburg blijven bestaan – niet nodig.
Hij kreeg de tekst voor publicatie te lezen, streepte achteraf gewraakte opmerkingen niet weg, maar daarna barste waarschijnlijk intern gezeur los. Of hij gebruikte de Bloemenkrant om een proefballon op te laten.
In elk geval meldde FloraHolland haastig dat ik het totaal verkeerd had begrepen, want die bloemistenklok in Naaldwijk zou helemaal niet verdwijnen. Hoewel lijnrijders die al tijdens de voor hen geruststellende meeting in Rijnsburg hooguit nog een half jaar gaven.
Zij kregen gelijk. Net als de Bloemenkrant trouwens. Dat Royal ForaHolland nooit heeft geprobeerd de bloemistenveiling Plantion, waar de klok heilig is verklaard, over te nemen is volgens haar óók een verzinsel van de Bloemenkrant. Blijkbaar speelt een selectief of gewoon slecht geheugen de veiling parten. Dat de overname niet lukte, door tegenwerking van die marktplaats in Ede, kwam destijds volop in het nieuws. Waarna FH zich tevreden moest stellen met een minderheidsaandeel in die veiling voor kleine kopers.
Het is kennelijk allemaal toch wel vervulde profetie van de Bloemenkrant geweest. Maar een profeet is nooit geëerd in eigen land…
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden