Afbeelding
Foto: wilma van velzen

Martijn Bentvelsen nieuwe productmanager Calla

Algemeen Growers pride

Martijn Bentvelsen is de nieuwe productmanager Calla & Amaryllis bij Royal FloraHolland. Hij ziet het als een grote uitdaging vanuit de producttafel bruggen te slaan tussen klantbehoefte en het Calla collectief.

Door Wilma van Velzen

Bij Royal FloraHolland is Bentvelsen overigens geen onbekende. In ieder geval de afgelopen zeventien jaar niet. In die periode heeft hij meerdere marketingfuncties bekleed, waarvan de laatste vijf jaar die van projectleider markt & product.

Met ingang van 19 juni maakte Bentvelsen de overstap naar productmanager snij-Calla & snij-Amaryllis. "De afgelopen dagen heb ik al een aantal Calla-kwekers ontmoet en mijn eerste indruk is dat Calla genoeg leuke uitdagingen biedt.

Ik heb er dan ook veel zin in om voor deze productgroep aan de slag te gaan."


Kansen

De komende maanden wil Bentvelsen met zoveel mogelijk kwekers kennismaken en inventariseren waar hun behoeftes liggen op commercieel terrein.

"Dit lijkt mij een mooie start. Ook zie ik in vergelijking met mijn vorige functie als projectleider promotie van onder andere Amaryllis, Anjer en Pothortensia zeker raakvlakken. Vooral het luisteren naar de klant in combinatie met beschikbare marktdata zijn een mooie basis om kansen in de markt te vinden.

Praktische zaken zullen eveneens worden opgepakt als deze ten goede komen aan het product.

Zo ligt er vanuit veilen de vraag om aanvoerders te stimuleren foto's die met de aanvoerproducten worden meegestuurd regelmatig te verversen in verband met kleurveranderingen in de loop van de teelt."


Teveel kleinbloemig wit

Om de laatste stand van zaken rond het product Calla nader te kunnen belichten, heeft Bentvelsen zich in korte tijd laten bijpraten door de andere specialisten van zijn producttafel, waaronder de veilingmeesters en accountmanager.

Zo heeft hij onder andere van hen vernomen dat de aanvoer het afgelopen winterseizoen veel import betrof.

"Qua assortiment verliep de aanvoer goed, maar soms was er teveel kleinbloemig wit. Inmiddels is de Nederlandse buitenteelt aan zet en is het seizoen goed begonnen. Geleverd wordt een mooie kwaliteit Calla's, maar de prijzen staan wel onder druk.

De verwachting is dat deze geleidelijk weer zullen stijgen.

Grootbloemig wit liep hier de afgelopen week overigens flink op vooruit. Dit kwam door de kleine aanvoer. Anderzijds worden de hardere kleuren met lengte 06 en meer redelijk gewaardeerd."


Duurdere boeketten

In het assortiment zijn alle kleuren ruim vertegenwoordigd. Binnen de producttafel is volgens Bentvelsen geconcludeerd dat zwart in het voorjaar wat minder zou kunnen, maar dat tot op heden Calla zich elk seizoen vernieuwend heeft getoond in assortiment.

"Behalve bij de bloemist zie je Calla's ook steeds vaker bij de supermarkt.

Dit was niet direct de doelgroep, maar wellicht voor duurdere boeketten een mooie kans om meer bloemen in kwijt te kunnen."

Martijn Bentvelsen.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant