Afbeelding
Foto: BBH

Capsicum is een goede aansluiting bij de andere producten

Algemeen Growers pride

Capsicum wordt eveneens geteeld bij kwekerij Kap-Tiegelaar in Honselersdijk. Bij deze teeltspecialist van pot- en perkplanten zorgt het voor een goede aansluiting bij de andere producten.

"Alweer zo'n vijf jaar telen we vier kleurtjes Capsicum Salsa" zegt Ferdi Kap. "Het is een ontzettend leuk herfstproduct waarbij ook de teelt de nodige uitdagingen biedt. Je wil immers dat de planten goede en veel vruchten dragen en kwaliteit staat bij Kap-Tiegelaar nu eenmaal altijd voorop.

De Capsicum-teelt komt inmiddels rustig op gang en gaat door tot en met week 40. De eerste aanvoer is richting veiling gegaan, maar de echte piek moet nog komen.

Die is pas in de herfst. Van toegevoegde waarde is het eveneens dat Capsicum zowel geschikt is voor indoor als outdoor."

Kwaliteit

Naast Capsicum worden bij kwekerij Kap-Tiegelaar ook andere perkplanten geteeld zoals Dahlia's, Primula's, Belissen en Solanums. En in het zomerseizoen komt daar nog prachtige Myosotis Calocephalus en Helianthus bij.

Dit alles inmiddels onder 34.000 teeltbare meter glas, waarbij wordt gewerkt met een innovatief systeem waarmee de planten volledig automatisch worden uitgezet en opgehaald.

"Ondanks de grootschaligheid zijn mijn zakenpartner Rob Tiegelaar en ik altijd nauw betrokken bij het groeiproces en de aflevering van het eindproduct. We houden de kwaliteit graag hoog."

Rob Tiegelaar en Ferdi Kap, telers van onder andere capsicum.
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant