Afbeelding
Foto: leliekeuren

Woensdag 17 mei start NK-Leliekeuren  

Algemeen

In mei en juni wordt voor de 19e keer het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren georganiseerd.

Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: steel, blad, bloem, knop en algemene stand.
 
5 wedstrijden
Dit jaar worden er weer 5 wedstrijden georganiseerd. De eerste keuring is op woensdag 17 mei. Vervolgens wordt er op woensdag 24 mei, 31 mei , 7 en 14 juni gekeurd. Na de laatste keuring op 14  juni is de prijsuitreiking.

Dit jaar is er wederom het topklassement. De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd op het topklassement. Wekelijks wordt een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement en de beste senior. Voor de junioren zijn er filmbonnen. Iedere deelnemer kan één keer taart of een filmbon winnen. Op 14  juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degenen die over 4 weken (1 week is reserve) de beste score hebben behaald.  
In volledige willekeur wordt er dit jaar wederom een Ipad onder de junioren, die minimaal aan 4 keuringen deelnemen, verloot.
Afgelopen jaar deden er ruim 20 dames mee aan de keuringen. Daarom is er vanaf dit jaar een aparte damesklasse.

Lelievak
De organisatie heeft onder andere als doel gesteld om het lelievak te presenteren. En om met name de jeugd enthousiast te maken voor deze prachtige bloemen. En natuurlijk voor het boeiende bollenvak. De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Ed Vink, Frans van Lierop en Robert van der Hulst. De lelies worden verzorgd door Mak Breeding BV, Gebr. Vletter & den Haan, World Breeding BV, Royal van Zanten, De Jong Lelies, GAV Lilies, Zabo Plant en Lily Company. 

De hoofdsponsor is P-Tempoline, de subsponsoren zijn: Van Dooren Transport en CAV Agrotheek, Rabobank en Omnyacc. Naast de andere sponsoren: Aad Prins Leliecultures B.V., Noordland OG, CNB, IGH B.V., Hobaho B.V. en Hollands Noordkop. 

De uitslagen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina en www.leliekeuren.nl
 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant