Afbeelding
Foto: GP Anjer

De kleurrijke, vrouwelijke en sexy anjer past echt in elk boeket

Algemeen Growers pride

Bloemstyliste Dorien van den Berg ziet Anjer als een bloem die anders durft te zijn. Vrouwelijk en sexy of misschien wel zonnig en blij afhankelijk van de kleur.

De wereld is volgens Van den Berg al mooi zonder dat bloemen in vakjes worden gestopt zoals rouw of trouw.

"Het is welk verhaal je vertelt en wat jij zou willen wat het verhaal wordt. Ik zou Anjer vooral neerzetten als een bloem die elk boeket een nieuwe uitdaging geeft. Vrouwelijk en met een sexy uitstraling.

De Anjer is heerlijk om mee te werken. Hij kan goed als solobloem en als kleurvlak. Samen met andere bloemen is hij heel spannend. Vooral nu met al die mooie nieuwe kleuren, waarmee je de trends kunt versterken."


Drijfveer

Als dochter van een bloemenkweker ervoer Van den Berg bloemen al op jeugdige leeftijd als een feestje. Op 14-jarige leeftijd maakte zij haar eerste bloemstukje op Keukenhof, wat de deuren opende naar een carrière als bloemstylist.

"Ik kan superblij worden van de eerste krokussen, het fluitenkruid dat langs de weg wuift en de grassen die stralen in het avondlicht. Bloemen geven mij veel energie en hebben ervoor gezorgd dat ik kon reizen en werken in het buitenland, culturen mocht ontdekken en nieuwe technieken kon leren. Ook ontmoette ik mensen met een passie, wat de drijfveer is van ons vak."


Eenduidig

De stijl die Van den Berg ontwikkelde kan het beste worden omschreven als natuurlijk en stoer, met een vleugje luxe en elegantie en altijd een zoektocht naar vernieuwing.

Respect voor bloemen en planten spelen daarbij een hoofdrol als het verhaal van de opdrachtgever moet worden verteld.

"Ik heb veel in het buitenland gewerkt. De laatste tien jaar heeft mijn werk zich voornamelijk in Nederland verder uitgebreid. Mijn advies zou zijn het Anjerverhaal eenduidig te vertellen naar de landen waar je op focust.

Kijk hoe dat het beste past, het ene land houdt meer van felle kleuren of juist pastel. Gebruik thema's en trends binnen je verhaal, daarmee wordt het sterk en eigen."


De Nederlandse Bank

"Ik mis wel eens die lekkere vette Anjers. Dat kan zijn omdat we nog niet in het seizoen zitten en ik onlangs een paar keer middelgrote Anjers heb gehad.

Qua kleur zijn ze een feest en zouden er zoveel mogelijk kleuren bij de groothandel mogen staan. Superbelangrijk is het dat er mooie gemengde combinaties worden gemaakt, waar je niet omheen kunt.

Recent heb ik nog Anjers verwerkt in gecombineerde arrangementen op de geldwagen en de begeleidende wagen van De Nederlandse Bank die meereden in het Bloemencorso van de Bollenstreek."

1e en 3e prijs

Behalve een grote sticker van het nieuwe 50-eurobiljet op de geldwagen werd Van den Berg volledig vrij gelaten.

"Ik vond dat een mooie, rijke, luxe aankleding waarin de kleuren van het nieuwe biljet extra naar voren kwamen het beste bij de wagens paste. Het cijfer 50 staat erop in smaragd groen en hiervoor bleek Anjer Green Trix super te gebruiken, evenals een mooie zalmkleurige variant. Bij de prijsuitreiking werden wagens een eerste en derde prijs toebedeeld. Het speelse ritme, luxe élégance, veel beweging, spannende kleurencombinaties, de uitdaging en de trend om koper en goud erin te verwerken alsmede de mooie doorkijkjes naar de 50-eurobiljetten spraken de jury aan bij de beoordeling van deze stoere wagens. (Zie ook pagina 3.)

Maar evenals Anjer is elke bloem bijzonder om mee te werken.

Bloemen, bollen en planten, het blijft een feest!"

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant