Afbeelding
Foto: VGB

En nu de handelaren nog

Algemeen Column

500 inzendingen, 336 soorten en maar liefst 22.621 stelen werden vorige week door de kwekers geleverd voor de Rozenshow.

Een absoluut record! Nog nooit was er zo'n compleet assortiment bij elkaar tijdens de Rozenshow op de Keukenhof. Niet alleen van Nederlandse bodem maar ook uit diverse landen geïmporteerd.
Ook de Vakavond Roos was een succes. Een grote opkomst, veel kwekers, aardig wat veredelaars, steeds meer inpakkers die de buitenlandse kwekers vertegenwoordigen en handelaren. De groep handelaren die bij het Rozen spektakel aanwezig is bestaat uit een enthousiaste vast kern. Deze groep groeit echter niet mee met de overige belangstellenden en ook niet met de enorme bloemenzee die we zo langzamerhand bij elkaar krijgen. 
En dat is best jammer want veel bloemenhandelaren zijn toch voor een belangrijk deel afhankelijk van de Roos. Hoe efficiënt is het dan om in één avond vrijwel alle Rozensoorten te zien en een belangrijk deel van de kwekers te kunnen ontmoeten? En dat niet alleen, met nog meer handelaren is de kans ook groter dat echt alle telers hun Rozen gaan inzenden. 

Het is druk rond Pasen, dat snap ik. Voor de Rozen echter een perfect moment door het enorme aantal bezoekers dat de Keukenhof in dat weekend ontvangt. Voor de Rozenshow 2018 is de datum nog niet bekend, meestal ergens begin april. Denkt u nu 'volgend jaar moet ik er absoluut bij zijn'? Ik houd u graag op de hoogte van de definitieve datum!

Manon Velthuis
VGB beleidsmedewerker
www.vgb.nl | VGB Voor wie verstandig handelt
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant