Afbeelding
Foto: BK

Genieten van perfecte Rozenshow

Algemeen Growers pride

Bezoekers van Keukenhof hebben van 13 tot en met 18 april hun ogen uitgekeken in het Oranje Nassau Paviljoen in Keukenhof. Het product Roos toonde hier duidelijk zijn spierballen met een ongelofelijk breed assortiment van topkwaliteit.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Je kunt het zo gek niet bedenken maar van een schitterend rode Red Naomi of Ever Red tot de meest weelderige Avalanche types zijn in de Rozenshow vertegenwoordigd. Keukenhofdirecteur Bart Siemerink gaf in zijn openingswoord tijdens de vakavond op donderdag 13 april in het Oranje Nassau Paviljoen een opsomming die aantoont hoe groot het draagvlak is vanuit het vak voor de Rozenshow. "Er doen maar liefst 107 rozenbedrijven mee, waarvan 43 Nederlandse bedrijven en 64 internationale bedrijven. Deze zijn goed voor 500 keurvazen, 336 verschillende rozen soorten en 22.621 stelen. En dan te bedenken dat er in de Rozenshow van drie jaar geleden nog maar 150 vazen stonden. Door hoofdarrangeur Heleen Valstar en haar team zijn alle rozen in de show verwerkt."

Assortiment

Breed handelsassortimentOok Cees Hageman zei onder de indruk te zijn van het enorme aantal rozen waaronder een breed handelsassortiment. "Maar ook de kwaliteit is fantastisch. Voor de Keukenhof Vakprijzen 2017 en de VGB Awards zijn alle vazen gekeurd door de vakjury en een handelsjury. Henk de Mooij, Keukenhof manager Parkbeheer, is tevens ons aanspreekpunt voor de Rozenshow reikt de prijzen uit. "

Vakprijzen

Keukenhof Vakprijzen 2017Bij de Keukenhof Vakprijzen 2017 was er gekeurd in drie categorieën: Roos NL, Roos Import en Trosrozen. In de categorie Roos NL won Meijer Roses de 1e Award met Rosa Avalanche+. De jury was hier unaniem. Alani Gardens scoorde een 1e Award met Rosa Dividend in de categorie Roos Import en bij Tros was het De Ruiter Innovations BV die met Rosa Cherry Kheops de 1e Award verdiende. Een extra prijs voor de mooiste stand in de Rozenshow werd vergeven aan Olij Rozen International BV/Dümmen Orange.

Prijzen

VGB HandelsprijzenHet handelsassortiment leverde prijzen op in de categorieën Roos, Roos exclusief en Roos Import. Ook hier pakte Meijer Roses de eerste prijs (categorie Roos) met zijn inzending Rosa Avalanche+. Volgens Hageman heeft Meijer Roses wederom overtuigend gewonnen. "Het blijft knap om jaren achtereen zo'n perfecte roos te telen. Ook dit jaar is het weer gelukt" aldus het juryrapport.

Award

Bij Roos Exclusief ging de 1e VGB Award naar Olij Rozen International BV/Dümmen Orange voor Rosa Dutch Fire@. En bij Roos Import was Bloomingdale Roses de winnaar van de VGB Award met hun fraaie inzending Rosa Chapeau. "Overigens wordt het assortiment trosrozen steeds mooier en breder. We denken erover om deze volgend jaar misschien wel onder te brengen in een vierde categorie."

Cabaret

De toast op de schitterende Rozenshow werd nog even uitgesteld omdat cabaretier Joop Vos het rozen evenement op bondige wijze samenvatte. Vooral die ene roos die genoemd werd bij de ingebrachte 22.621 stelen voor de Rozenshow moest het ontgelden. Deze humorrijke afsluiting waarin het product Roos op de korrel werd genomen konden de aanwezigen bij de Vakavond Roos wel waarderen.

Geslaagd

Teruggekeken wordt op een geslaagde vakavond, welke mogelijk was gemaakt door Plantum, LTO Glaskracht Nederland, Keukenhof en Royal FloraHolland.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant