Afbeelding

Capsulaire economie

Algemeen Column

Moodo is één van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geur.

Tegelijkertijd ook de eerste die geur variabel maakt via een app. Het lijkt zo simpel deze slimme luchtverfrisser. Een capsule met beleving en maatwerk voor de consument. Net als de koffieontwikkelaars hebben zij goed geluisterd naar de markt.
Maar Moodo gaat nog een stap verder. De houder voor vier capsules is smart. Via bluetooth is deze verbonden met jouw smartphone en met een app stel je alles in. Zo kan je kiezen uit voorgeselecteerde "moods" of je kan deze zelf mixen en opslaan. Tot wel 400.000 verschillende geuren zijn in te stellen. Voor elk moment van de dag. Je kan instellen dat je wakker wordt met de geur van jasmijn en dat deze vervolgens 's middags verandert in de geur van citrus. Of je vraagt Google Home de geur aan te passen naar vanille op het moment dat je daar behoefte aan hebt. Alles via jouw eigen persoonlijke schema in jouw "mood box". Vanuit onze eigen geurende sector weten wij hoe belangrijk geur en beleving is en dat je daarmee de consument kan verleiden. 
Intussen is mijn eerste indruk van een simpel systeem aardig omgeslagen in een enorm enthousiasme! Niet alleen vanwege het mix en match maatwerk maar vooral vanwege de enorme consumentendata die hierdoor gegenereerd wordt. Behalve dat je een heel erg persoonlijk profiel krijgt is het ook mogelijk direct te reageren op de stemming van de consument. Bloemen aanbieden die passen bij de mood sfeer of een virtual reality omgeving koppelen aan Moodo. Snapchat profielen kunnen gekoppeld worden aan geur profielen om gepersonaliseerde aanbiedingen te maken en consumenten doelgroepen te kunnen indexeren.

Zo kan je echt denken vanuit de consument en persoonlijke verkoop digitaal maken. En in die capsulaire economie betaalt de klant graag en ruim voor uw data. Kijk, dat is pas echt smart. Ik ruik een grote uitdaging!

Koos van der Meij
VGB beleidsmedewerker
www.vgb.nl | VGB Voor wie verstandig handelt

 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant