Logo bloemenkrant.nl
Column

Kennis delen

Was macht eerst kennis, nu is het kennis delen.

Dit is onder andere te zien bij grote bedrijven als Google en Facebook. Zij zetten hun netwerk open voor content en delen het vervolgens met de wereld. Ondanks uitspraken als "samen kom je verder" en "alleen door te delen kan je vermenigvuldigen" is kennis delen binnen de sierteeltsector nog lang niet altijd de standaard.

Aanstaande woensdag 18 januari gaat het afsluitende GreenCHAINge seminar over het delen van kennis in kwaliteit gestuurde ketens. De resultaten van drie jaar onderzoek over kwaliteitsissues in de keten en wat zowel de kweker als de handelaar er aan kunnen doen worden gedeeld. Deze kennis maar vooral de toepassing is voor de hele sierteeltsector van belang. Door deze kennis te delen kan de kwaliteit omhoog gebracht worden waardoor de tevredenheid van de consument over het product toeneemt. En ….. een tevreden klant levert op de langere termijn meer omzet op. Ook wordt tijdens het seminar kort ingegaan hoe de sector zulk onderzoek kan voortzetten in een tijd waarin ook de financieringsvormen veranderen. 

Dus ben je benieuwd naar de huidige kennis op het gebied van kwaliteit gestuurde ketens of heb je zelf zaken die onderzocht moeten worden, kom dan woensdag naar het GreenCHAINge seminar. Je kan je aanmelden via www.vgb.nl. Lukt het niet erbij te zijn maar wil je wel meer informatie over het project GreenCHAINge of hoe het nu verder gaat. Laat het mij weten dan kom ik voor half februari langs om het een en ander toe te lichten.

Ivo van den Akker
VGB beleidsmedewerker
www.vgb.nl | VGB Voor wie verstandig handelt
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden