Afbeelding

Westerkoggeflora in teken van de tulp

Algemeen

In het weekend van 27 t/m 29 januari 2017 wordt de 36-ste editie van bloemententoonstelling de Westerkoggeflora georganiseerd in de sporthal De Koggenhal te De Goorn (NH).

Ruim 30 tulpenkwekers uit Koggenland stellen hun beste tulpen tentoon en laten deze beoordelen door een vakjury. Ook is de 'Tuin van de Toekomst' te zien met inzendingen van bloembollenkwekers tot 21 jaar. Naast tulpen zijn ook decoraties van lelies, alstroëmeria´s, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten te bewonderen.

Open dag op zondag 29 januari 
Ter gelegenheid van de Westerkoggeflora opent bloembollenbedrijf Van der Gulik op zondag 29 januari (13.00-17.00 uur) haar deuren voor publiek. Het bedrijf teelt 40 hectare in Zuidelijk Flevoland, Noordoostpolder, Berkhout, Frankrijk en Chili. In Chili is een belang gekocht in Southern Tulips. Er worden 15 miljoen tulpen gebroeid, gedurende 10 maanden per jaar. Van januari t/m juni worden er 11 miljoen Nederlandse bollen gebroeid en van augustus tot Kerst gaan zij over naar de Chileense bollen. Door het gebruik van bollen van het zuidelijk halfrond is het mogelijk om in het najaar bloemen van goede kwaliteit te produceren.
Bezoekers zijn van harte welkom aan Zuidspierdijkerweg 42 B, De Goorn. 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant