Afbeelding

40-ste editie van Kom in de Kas

Algemeen

Feest in de Nederlandse kassen. Op 1 en 2 april 2017 wordt Kom in de Kas voor de 40-ste keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas.

Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. Zo'n tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantenkwekers, verspreid over Nederland, openen tijdens Kom in de Kas de deuren van de kassen. 
 
40-ste editie 
In 1977 werd voor het eerst de naam Kom in de Kas gebruikt. Sinds die tijd wordt Kom in de Kas elk jaar in het eerste weekend van april georganiseerd en is het uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers op af komen. In 2017 wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd. Het landelijk bestuur grijpt dit jubileum aan om de sector op een virtuele, interactieve en innovatieve manier onder de aandacht te brengen.  
 
Kom in de Kas app 
Spil in de communicatie is en blijft de website van Kom in de Kas. Een 360 graden teaser, uitgezonden via verschillende (social media) kanalen, leidt de doelgroep naar de website. Daarnaast wordt een interactieve 360 graden video én speurtocht over de kas ontwikkeld. Beide elementen vormen de basis van de Kom in de Kas app die kort voor het evenement wordt gelanceerd. Voor de speurtocht moeten de mensen daadwerkelijk naar de kas, want daar is de fysieke speurtocht uitgezet. Met behulp van de app op de smartphone kan een 3D geanimeerd beeld tot leven worden gebracht en krijgt de bezoeker op een leuke manier extra informatie over thema's als licht, water, energie etc.  
 

 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant