Afbeelding

Van der Sar spreker op rotan congres in Indonesië

Algemeen

Enkele weken geleden was Gerard van der Sar, directeur en eigenaar van Van der Sar Import uit De Lier, spreker op het Internationale Rattan Forum congres in Jakarta.

In zijn betoog vertelde hij over zijn duurzame oogst en verwerking van rotan, in samenwerking met lokale boeren in Indonesië. Van der Sar was hiervoor uitgenodigd door de overheid en het publiek bestond uit meer dan 100 rotan-specialisten, die vanuit heel Indonesië naar dit congres waren afgereisd.

In zijn toespraak informeerde hij zijn publiek over de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid in Europa en hij vertelde over de oogst, de herbeplanting en de productie van duurzame rotanproducten. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om het tropisch regenwoud in stand te houden en de lokale bevolking werk en een fatsoenlijk inkomen te bieden. Een basis voor een betere toekomst voor het hele gezin, de lokale gemeenschap en het land.

Het duurzaamheidsbeleid van Van der Sar Import wordt ondersteund door lokale, regionale en nationale overheden. Omdat juist dit project de aandacht heeft van de overheid, was minister van Industrie dhr. Hartarto ook aanwezig op het congres. Onder zijn toeziend oog werd een overeenkomst getekend tussen Van der Sar Import en een overkoepelende organisatie van rotan-oogsters, waarmee de samenwerking officieel bekrachtigd werd. 
Deze organisatie oogst vanaf nu duurzaam rotan in de oerwouden van Indonesië voor de fabriek van Van der Sar. 

Van der Sar Import is een importeur en producent van potten, vazen, schalen en manden. Het bedrijf heeft haar complete lijn van rotan producten verduurzaamd, in het kader van hun duurzaamheidsbeleid. Voor meer informatie, www.vandersar.nl 

Foto's: 
1. Gerard van der Sar als spreker tijdens Internationaal Rattan Forum congres in Jakarta.
2. Ondertekening overeenkomst tussen Van der Sar Import en een overkoepelende organisatie van rotan-oogsters.
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant