Afbeelding

Schoneveld feliciteert Super Serie winnaars

Algemeen

De winnaars van de Kwaliteitscompetitie Cyclamen 2016 werden vrijdag 11 november bekend gemaakt.

Kwekerij Apartus, M.C.M. Enthoven en Van den Tillaer hebben gewonnen, allemaal met Super Serie Cyclamen. Daarom bracht Schoneveld Breeding deze winnaars vorige week een taart om dit te vieren.
 
Kwekerij Apartus is, net als vorig jaar, de winnaar in de categorie Mini met Super Serie Carino. In de categorie Midi won M.C.M. Enthoven met Super Serie Macro Pastel. Van den Tillaer Kwekerijen maakt het lijstje van winnaars compleet door in de categorie Grootbloemigen er met de prijs vandoor te gaan met Super Serie XL. Alle winnaars dus met Super Serie cyclamen, de genetica van Schoneveld Breeding.

Cyclamen Super Serie van Schoneveld Breeding is een begrip bij handel en kwekers. Kwekers én consumenten waarderen sterke eigenschappen als de rijke uniforme bloei, de ronde plantopbouw en de centrale bloei. De stevige bloemstelen en de vele knoppen zijn karakteristiek voor de Super Serie en maken de planten duidelijk herkenbaar.

De Kwaliteitscompetitie Cyclamen wordt jaarlijks georganiseerd. Kwekers kunnen hiervoor hun cyclamen insturen. Per inzending worden er 6 planten getest in een gesimuleerde transport-, winkel- en consumentenfase. Er wordt regelmatig beoordeeld op bloeiprestatie en kwaliteit van het blad. Dit jaar stuurden 25 kwekers 46 partijen in, wat meer is dan vorig jaar.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant