Logo bloemenkrant.nl
Column

Topsport

De Olympische Spelen zitten er voor twee derde op. Verbazing, vreugde, teleurstelling, het hoort er allemaal bij.

De verwachtingen waren hoog gespannen. Sommige medailles leken zeker en dan gebeurt het toch niet. Maar dan zijn er weer andere onderdelen waarop wel gescoord wordt. Topsport. Net zoals in onze sector.
Vorige week even 1.9 miljoen rozen voor de opening van een casino in Macau. De Nederlandse export gaat er voor. Zo zijn er iedere week vele hoogstandjes, die een medaille verdienen, maar niet krijgen. Elke dag tienduizenden producten, binnen 24 uur kakelvers naar al die tienduizenden verkooppunten in alle uithoeken van Europa, en verder.
Natuurlijk, er is altijd wat te klagen, maar laten wij elkaar nu niet aanpraten dat het slecht gaat. Gelukkig was dat ook de insteek van Nico Koomen, die met een uitstekende optimistische analyse het Varend Corso in het Westland opende.
Zo refereerde hij aan het feit dat onder andere in Naaldwijk de handel weer behoefte heeft aan extra bedrijfsruimte. Kijken wij naar de exportcijfers dan kunnen wij na een exportgroei van 3,5% in 2015 ook dit jaar naar een positieve ontwikkeling kijken. Duitsland zit, na teleurstellende resultaten vorig jaar, voor de snijbloemen met 6,7% flink in de lift. Uiteraard ergens anders ook teleurstellingen, zoals Groot Brittannië en vooral Rusland. Maar door onze geografische spreiding van de afzetgebieden is het gemiddeld positief.
Trainen doen wij niet meer, het is iedere dag wedstrijd. Winnen is belangrijker dan meedoen.

Robert Roodenburg
Directeur VGB
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden