Logo bloemenkrant.nl
Column

Hoezo samen?

Als het nu veelvuldig in de sector gebruikte woord 'samen' valt, over de noodzakelijke werkwijze om Nederland als bloemenland overeind te houden, moet ik een beetje denken aan de tandeloze tijger die Europarlement heet.

Dat schijnt nu een klein beetje meer te zeggen te hebben dan vroeger, maar kan nog altijd niet eens zelf uitmaken waar het vergadert. Zodat 15 tot 20 procent (€ 169 tot € 204 miljoen) van haar budget in het afvalputje van de maandelijkse verhuizing tussen Brussel en Straatsburg stroomt, een geldverspilling waar ieder weldenkend parlementslid tegen is, maar niets aan kan doen. Als die 754 dames en heren dat al decennialang niet konden veranderen, wat dan wel?

Die vraag overviel me ook toen het afscheid van twee voorzitters, plus twee ledenvergaderingen, op één dag werden gehouden: van de VGB en Royal FloraHolland. De aan die FH-vergadering in Aalsmeer vooraf gaande workshops begonnen, terwijl het afscheidsseminar rond De Boon in Wassenaar nog gaande was, om van de daarop volgende receptie maar niet te spreken. 'Ik neem Johan mee', riep Gijs Kok van FH nog van verre bij De Boon. Gelukkig was er geen ernstige file, anders kwam ik te laat voor de start van de veilingvergadering zelf. Voorzitter Oosterom van de Raad van Commissarissen neemt nog trouwens officieel afscheid op 17 juni. Maar precies op hetzelfde tijdstip start Greenport Aalsmeer het Flower Festival. Hoezo samenwerking in de keten? Die kan niet eens een ordentelijke agenda regelen…

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden