Logo bloemenkrant.nl
Column

Kassa

Natuurlijk kreeg financiële topman Rens Buchwaldt bij zijn afscheid van Royal Flora Holland tonnen mee, zoals vakmedia meldden.

Directeuren die men bij de veiling niet meer zag zitten, liepen op weg naar de uitgang altijd langs de kassa. Dat is traditie. Eigenlijk geen nieuws. Op dat niveau zorgt men contractueel nu eenmaal beter voor zichzelf dan een cao voor de duizenden werkenden daaronder toelaat.
Nadat eerder het aantal directeuren al van drie naar twee was teruggebracht, heeft Lucas Vos het daar nu alleen voor het zeggen. Zou er een nieuwe financiële man naast hem komen? Of volledig onder hem? Een soort controller, zeg maar. Ik denk het laatste.
Aan het vertrek van Buchwaldt lag volgens een nietszeggend persbericht 'onderling overleg' ten grondslag, een altijd gebruikt cliché als de pleuris aan de top is uitgebroken. Dat gebeurde trouwens ook bij de vakbeweging, toen honderden personeelsleden wegens financiële tegenslagen waren ontslagen, maar Buchwaldt en Vos via extra bonussen samen een miljoen vingen.
Terecht overigens, volgens voorzitter Oosterom van de Raad van Commissarissen, want mede door de aftocht der honderden was de begroting gehaald.
Voor Vos is overigens nu het vaste salaris met tienduizenden per jaar verhoogd, zodat waarschijnlijk de bonus naar directiebegrippen bescheiden blijft, hoewel het totaal geïncasseerde bedrag de Balkenende norm als lachertje ver achter zich laat.
Kun je van een zwoegend lid van de coöperatie niet zeggen…
 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden