Afbeelding

Ontdek de wereld onder glas in Rijnsburg

Algemeen

Tien bedrijven, vormen de ingrediënten voor Kom in de Kas in de regio Rijnsburg. Van hortensia tot een bloemschikwedstrijd en van de teelt van de minder voorkomende gewassen als Euphorbia en Echeveria. Het wordt hoog tijd om kennis te maken met de Nederlandse Glastuinbouw. Het kan in de kas, want in de kas kan alles!

Wie dat zelf wil ervaren komt op zaterdag 2 april een kijkje nemen in de kassen. Kom in de Kas is de naam van deze open dag voor de glastuinbouw. Ze openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal opgroeit achter het glas van de kassen. 

Ervaring, Inspiratie en innovatie
Het glastuinbouwgebied van Rijnsburg staat bol van de ervaring, de innovatie en de inspiratie. Er wordt in deze regio al vele jaren geteeld en dat betekent een keur aan ontwikkelingen en gebeurtenissen. De deelnemende bedrijven zijn allemaal gemotiveerd en enthousiast, waardoor een bezoek aan de kassen gegarandeerd een nóg interessantere belevenis is. Geurloze lelies, hortensia's en pot-anthuriums, je vindt ze hier.
Zaterdag 2 april is ook de prijsuitreiking van de beste bloemstylist van de regio bij Cymbidium Kwekerij Peter van Tilburg.

Voor het hele gezin
Het verkennen van de kassen is ook voor kinderen een ware belevenis. Tijdens rondleidingen op de verschillende bedrijven leren ze alles over het groeien en bloeien van planten en bloemen, het kweken van hortensia's, lelies en tulpen. Door het gevarieerde aanbod van de geteelde producten kunnen ze veel te weten komen over deze gewassen.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In Rijnsburg nemen tien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, bijzondere en veilige natuurproducten. Iedere kas heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan bij industrieterrein Klei-Oost aan de Scheysloot in Noordwijk. Er rijden pendelbussen tussen de parkeerplaatsen en het tuinbouwgebied. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant