Afbeelding

Noviteit Cool Clover Trifolium: winterharde klaverplanten

Algemeen

Met Cool Clover Trifolium (klaverplanten) introduceert Elstgeest Potplanten begin april een noviteit in de afzetmarkt voor buitenplanten. De klaverplanten zijn winterhard, makkelijk te onderhouden en in zes decoratieve kleurschakeringen verkrijgbaar. 

Elstgeest Potplanten teelt Cool Clover Trifolium, veredeld uit Trivolium repens, met behulp van biologische gewasbescherming en speelt daarmee in op de groeiende vraag naar groene, duurzame planten en op de consumententrend 'Do it yourself'.

Winterhard en makkelijk in onderhoud
Super smart survival plant: de slogan op het label van Cool Clover Trifolium spreekt voor zich. Cool Clover Trifolium overleeft een ouderwetse 'elfstedenwinter' met gemak; de plant verliest zijn blad pas vanaf -10 °C en blijft in leven tot -30 °C. Ook in de zomer-zon voelt Cool Clover Trifolium zich goed thuis en heeft dan alleen tweemaal per week water nodig. Als de klaverplant te weelderig groeit kan hij eenvoudig bijgeknipt worden. 

Een jaarrond elegante verschijning
Cool Clover Trifolium is niet alleen een slimme survivor, maar ook een elegante verschijning. De bladeren van de klaverplanten zijn fijn, hartvormig en meestal tweekleurig (soms driekleurig), zoals een klavertje in het gras. Ze zijn verkrijgbaar in zes decoratieve kleurschakeringen: bijna zwart, bruin, rood en drie groene tinten:  grijsgroen, grasgroen en diepdonkergroen. De herfstachtige kleurtinten doen het jaarrond goed in de tuin en op het balkon en het terras, maar zullen vooral in de lente en zomer extra opvallen in kleur- en bloemrijke omgevingen.

Overal inzetbaar
Een elegante diva met een sterk gestel, waarmee consumenten buitenshuis alle kanten op kunnen. De klaverplanten groeien goed in een border, als grondbedekkers bij planten op stam en op pot, bijvoorbeeld als groene eye catcher op de tuintafel. Creatieve tuinliefhebbers kunnen met de zes kleurschakeringen prachtige potplantcombinaties maken die op een centrale plek 's zomers én s' winters een sieraad zijn voor iedere tuin, balkon of terras. Dat Elstgeest Potplanten in de teelt van Cool Clover Trifolium alleen gebruikmaakt van biologische  gewasbescherming zal voor veel consumenten een extra argument zijn om voor de klaverplanten te kiezen. 

Beschikbaar vanaf 4 april 
Cool Clover Trifolium is vanaf 4 april 2016 leverbaar. De klaverplanten worden geleverd in mixen van zes kleurschakeringen. Meer informatie over Cool Clover Trifolium is ook te vinden op www.cool-clover.com.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant