Afbeelding

Inspiratietuinen op Keukenhof 2016

Algemeen

Dit jaar kunnen bezoekers aan Keukenhof diverse trendy inspiratietuinen op het lente park bekijken.

Gouden Eeuw-tuin
Tijdens de zoektocht naar handelsroutes reisden botanisten mee om nieuwe soorten te ontdekken. Ze tekenden en beschreven vele soorten in schitterende boeken. Deze tuin is een eerbetoon aan de moedige 'plantenzoekers' van de Gouden Eeuw.

Delfts Blauw-tuin
Halverwege de zeventiende eeuw lukte het pottenbakkers in Delft aardewerken kopieën van het Chinese blauwwitte porselein te maken. Delfts Blauw werd enorm populair. Ook nu nog wordt de blauwwit combinatie veel gebruikt, zoals in deze tuin met een prachtig assortiment blauwe en witte voorjaarsbolbloemen.

Moestuin
Hier is goed te zien hoe bloembollen een moestuin al vroeg in de lente tot een aantrekkelijk geheel maken. 

Romantische tuin
Dit is de meest romantische plek in Keukenhof. Een sfeervolle tuin met bolbloemen in lieflijke tinten. 

Rob's snoezeltuin
Een nieuwe inspiratietuin van Nederlands bekendste TV-tuinman, Rob Verlinden: de snoezeltuin. Dit is een tuin waar voelen, ruiken en kijken centraal staat. Een tuin vol verrassingen.

Strandtuin
Helmgrassen, zand en surfen op de golvende bloemenborder. Als contrast een tropische sfeer van felgekleurde tulpen, exotische keizerskronen en palmen.

Vintage-tuin
Een tuin met een nostalgisch gevoel, door het gebruik van stoere planten gecombineerd met vintage elementen. Een niet alledaagse combinatie van planten en een imposant assortiment aan bolbloemen.
Het lentepark is vanaf 24 maart open voor het publiek.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant