Afbeelding

CNB bouwt dienst Veilen uit

Algemeen

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) breidt haar dienstverlening aan kwekers op het gebied van veilen uit. Oud-bemiddelaar Ronald Walkier is aangetrokken om de modernisering en uitbreiding van de veilingdiensten te leiden.

 De kernactiviteit van CNB bestaat uit bemiddeling tussen aanbieders en afnemers van bloembollen, knollen en vaste planten. Daarnaast is CNB onder meer succesvol met de dienst groene en materialenveilingen. Door de toenemende digitalisering en schaalvergroting ziet CNB nieuwe kansen en mogelijkheden om de sector op dit gebied te ondersteunen. CNB voert materialenveilingen sinds twee jaar uit in samenwerking met Troostwijk Veilingen. De samenwerking met dit professionele veilinghuis is een ijzersterke gebleken gezien het vertrouwen dat relaties in deze combinatie hebben. Dit succes heeft CNB gesterkt in het voornemen om de komende jaren verder te investeren in modernisering en uitbreiding van haar veildiensten.

De benoeming  van Ronald Walkier als hoofd Veilen is de eerste stap. Walkier is een bekend gezicht in de sector en werkte in het verleden als veilinginkoper en bemiddelaar bij CNB. Walkier start per direct bij CNB. Tot 1 juni verzorgt hij als inkoper, samen met veilingmeester Jan Meijer, de groene veilingen van het voorjaar 2016. Per 1 juni gaat Walkier leidinggeven aan de verdere ontwikkeling van de dienst Veilingen.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant