Afbeelding

Herstructurering tuinbouwgebied Huissen-Angeren

Algemeen

Gemeente Lingewaard en Projectbureau Herstructurering Glastuinbouw Huissen-Angeren hebben overeenstemming bereikt met Zandvoort Flowers De bedoeling is om:

1. Het kwekerijbedrijf Zandvoort Flowers, gelegen in het intensiveringsgebied Leutensche Leigraaf, uit te breiden.
2. De kassen van Zandvoort Flowers in Gendt te slopen en hier met toepassing van de functieveranderingsregeling een vijftal woningen te bouwen.
3. Tot grondoverdrachten te komen zodat Zandvoort Flowers uit kan breiden en de wegverbinding  tussen Steenbergerveld en De Geer kan worden aangelegd.
Dinsdag 15 maart hebben de betrokken partijen de overeenkomsten hiervoor ondertekend.

Met deze deal worden dus in één klap verschillende doelen gerealiseerd, hetgeen voor de herstructurering van het bestaande glastuinbouwgebied een geweldige opsteker is. Wethouder Theo Peren zegt hierover: 'We zijn blij te zien dat in het tuinbouwgebied Next Garden ondernemers en overheid elkaar vinden en samen tot goede oplossingen komen. Een mooi bedrijf breidt uit, een ontbrekende weg wordt aangelegd en kassen elders worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.
Ook de provincie ondersteunt deze ontwikkeling. Om alles te kunnen realiseren dienen nog wel de bestemmingsplannen voor de functieverandering van het perceel aan de Zandvoort te Gendt en voor de doortrekking Steenbergerveld te worden vastgesteld.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant