Afbeelding

Nationale finales mbo-vakwedstrijden 2016

Algemeen

In de RAI in Amsterdam vindt van 17 tot en met 19 maart de finale plaats van de wedstrijd 'beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2016'. Joost ten Hove, student Bloem & Styling van de Groene Welle, gaat hier de strijd aan met zes ander mbo-studenten voor de eerste plek in de vakwedstrijd Bloembinder. De winnaar wordt zaterdag 19 maart bekend gemaakt. 

Aan event Skills Heroes The Finals doen in totaal 150 mbo'ers mee, die strijden in een van de 34 vakwedstrijden. Tijdens de driedaagse finale moeten er diverse opdrachten worden uitgevoerd, zoals het maken van een lichaamsversiering, kostprijsberekening, tafelschikking en een handgebondenboeket. De resultaten worden beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven. De winnaars van de vakwedstrijden maken kans op deelname aan EuroSkills 2016, de Europese kampioenschappen voor beroepen, die in december plaatsvinden in het Zweedse Gotenburg.

Skills Heroes The Finals is een driedaags evenement, dat in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt en wordt georganiseerd om excellentie in vakmanschap te bevorderen. De Groene Welle doet jaarlijks mee aan de Skills wedstrijd om bij haar studenten vakmanschap te promoten en studenten de mogelijkheid te geven te laten zien wat ze kunnen. Studenten krijgen door deelname aan Skills Heroes niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook in persoonlijke ontwikkeling.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant