Afbeelding

Biobest zet in op innovatie en advies

Algemeen

De Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem is één van de grootste vakbeurzen voor de tuinbouw in Nederland. In de Evenementenhal, centraal gelegen in Gorinchem, was het gedurende drie dagen een komen en gaan van duizenden enthousiaste tuinders en professionals (toeleveranciers, zadenproducenten, et cetera).


Innovaties
Ook Biobest is al jarenlang vertegenwoordigd op de beurs. Dit jaar stond de Biobest-stand in het teken van de nieuwste innovaties van het bedrijf, zoals het Sphaerophoria-System (met de zweefvlieg S. rueppelli, die een uitstekende bladluisbestrijder is en goed gedijt goed bij hoge temperaturen) en Greenstim® (een biologisch product dat gewassen wapent tegen extreme weersomstandigheden en zout- en waterstress). Beide 'producten' zijn nog maar sinds kort verkrijgbaar op de Nederlandse (en Belgische) markt.

Ook dit jaar waren de Tuinbouw Relatiedagen weer een succes, verzekert Bart Sosef, general manager van Biobest Nederland. "De opkomst was groot, net als het enthousiasme van de tuinders die langskwamen bij onze stand. De stemming is duidelijk positiever dan in de voorbije jaren."

Orderboek
Volgens Bart ligt de intrinsieke waarde van deze beurs specifiek in haar laagdrempelige karakter, en in de gemoedelijke sfeer die er heerst. Bart: "De bezoekers aarzelen niet om een praatje te komen maken met ons. Op deze beurs staat het commerciële aspect immers niet centraal, alles draait om het aanknopen of versterken van relaties met (toekomstige) klanten. We hoeven op het eind niet met een flink gevuld orderboek naar huis te gaan."
De gemoedelijke en persoonlijke sfeer sluit ook zeer goed aan bij het bedrijfs-DNA van Biobest, vindt Bart. "In onze bedrijfsvoering trekken wij al jarenlang heel sterk de advieskaart. Intensieve en persoonlijke begeleiding wordt door onze klanten zeer geapprecieerd."
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant