Afbeelding
Foto: rgb stock

Weer topdrukte voor Valentijnsdag

liefde n Volgende week dinsdag is het Valentijnsdag. Een dag waarop geliefden elkaar traditiegetrouw verrassen met bloemen

Naar schatting worden ruim 300 miljoen valentijnsbloemen via Royal FloraHolland verhandeld. De roos, tulp en chrysant vormen de top 3 van belangrijkste bloemen. Er komen ongeveer 20 miljoen planten voor de klok.
Veilingmeester Rozen bij Royal FloraHolland Erik Wassenaar: "Ik veil rozen maar we hebben ook allerlei andere soorten zoals tulpen, chrysanten, orchideeën, en noem maar op…".
Ook het logistieke proces is klaar voor de topdrukte. Tjeerd Zwart, teammanager Logistiek bij Royal FloraHolland: "We zetten extra mensen in en hebben verbeteringen in ons logistieke proces doorgevoerd."
De traditionele kleuren zijn rood en roze, maar ook andere pasteltinten doen het als voorjaarskleuren deze week goed.
Valentijn wordt gevierd in heel West-Europa, maar het zijn vooral Fransen, Duitsers en Britten die hun gevoelens van liefde, vriendschap of waardering met bloemen bezegelen. Houden Hollanders en Duitsers van een gemengd boeket, voor Fransen en Engelsen is er maar één echte Valentijnsbloem: de roos.