Geïnspireerd door de sferen uit de 17-de eeuwse bloemstillevens, maar met moderne blik.
Geïnspireerd door de sferen uit de 17-de eeuwse bloemstillevens, maar met moderne blik. Foto: groeneveld, dummen

Bloemen en planten schitteren in Baarns Kasteel Groeneveld

spektakel n Het is een waar haute-nature spektakel geworden: Bloemkunst 2016. Voor het realiseren van deze unieke bloemenexpositie in Kasteel Groeneveld zijn maar liefst 26.000 bloemen en planten gebruikt.

Het evenement, gecoördineerd door Zuidkoop Natural Projects uit De Lier, werd gehouden van 8 tot en met 16 oktober. Voor top-veredelaar en hoofdsponsor Dümmen Orange een uitgelezen mogelijkheid om aan het grote publiek een groot en onderscheidend assortiment bloemen en planten te tonen van de hoogste kwaliteit.

Bloemstylisten

"Het is absoluut schitterend geworden" vertelt Hans Hoogerwerf van Zuidkoop. "Twaalf Nederlandse bloemstylisten, onder wie internationale kampioenen, hebben elk een kamer van het kasteel Groeneveld getransformeerd. Echt een feest dat we deze toparrangeurs samen hebben kunnen brengen in één kasteel.
De designers hebben ieder hun eigen stijl en dat maakte de expositie uniek en ontzettend gevarieerd" legt Hans uit.
De arrangeurs startte met het inrichten van de verschillende kamers.
Dat begon met het plaatsen van diverse constructies waar bloemen op bevestigd konden worden. Het team van Zuidkoop richtte zelf de Mamuchetzaal en de Van der Waayenzaal in. "Met duizenden van de allermooiste rozen hebben we hier een presentatie boordevol romantiek neergezet" vertelt Hans.
Ook het trappenhuis en de tuin van Kasteel Groeneveld zijn door team Zuidkoop van florale creaties voorzien.
"Buiten was er een hoofdrol voor chrysantenplanten, waarbij de ritmische wijze van presenteren je doet denken aan ballet" aldus Hans Hoogerwerf.
Bloemkunst 2016 is tot stand gekomen door samenwerking met Kasteel Groeneveld, Staatsbosbeheer, Dümmen Orange, Adomex en Smithers Oasis en branchevereniging VBW.

Bij de foto's: foto boven een creatie van arrangeurs Evelien van de Sande en Maurice van Spijk. Op de middelste foto een creatie van Ruud Hazelaar. Op onderste foto werk van Marcel van der Haar.

Afbeelding
Afbeelding