Jan Stolk produceert uitsluitend orchideeën op biologische basis.
Jan Stolk produceert uitsluitend orchideeën op biologische basis. Foto: jan stolk

Stolk nu 100% duurzaam

Organic n Op de Trade Fair Aalsmeer van Royal FloraHolland introduceert Stolk Flora uit Bleiswijk 'Your Organic Orchid'.

De vlinderorchideeën van Stolk Flora zijn geteeld met biologische voedingsstoffen. In het geval dat er tijdens de teelt een gewasbeschermingsmiddel ingezet dient te worden, is dat uitsluitend biologisch en bijvriendelijk.
De MPS ProductProof-certificering en -monitoring is het nieuwe 'licence to produce'. Jan Stolk: "Ik garandeer dat er geen enkel residu van chemische middelen op onze planten te vinden is."

Stolk: "De omschakeling naar een 100% duurzame teelt komt recht uit mijn hart. Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op respect voor mens en natuur. Wij behandelen onze medewerkers zoals we zelf behandeld willen worden. Energie en water gebruiken we spaarzaam en we voorzien 3.000 huishoudens hier in de buurt van stroom. Al ons regenwater voor de groei van de planten wordt 100% hergebruikt. Wij vangen water dat over is op en filteren het voor hergebruik." Stolk Flora koopt duurzaam geproduceerde producten in en alle reststromen worden 100% gerecycled. "Daar voel ik mij lekker bij," aldus Stolk.