Geraniums voor het goede doel.
Geraniums voor het goede doel. Foto: Asante Sana

Opbrengst geraniumverkoop voor onderwijs aan Keniaanse kinderen

trots n Het geranium-seizoen zit er al weer een tijd op en de balans van het non-profit project Asante Sana is opgemaakt.

De organisatie is trots op het prachtige resultaat dat behaald is. Het Pelargonium Calliope soort 'Dark Red' en de drie nieuwe varianten 'White Splash', 'Hot Rose' en 'Red Splash' zijn volop verkocht door diverse tuincentra en exporteurs.
Leveranciers hebben op hun beurt er alles aan gedaan om de kostprijs zo laag mogelijk te houden.
Hierdoor heeft Asanta Sana € 11.000 euro opgebracht, waarmee vele kinderen in Kenia van onderwijs kunnen worden voorzien.

Goede doel

Het non-profit project 'Asante Sana' bestaat sinds 2013 en heeft als doel om Keniaanse kinderen te voorzien van onderwijs, dit door middel van de verkoop van de Pelargonium Calliope.
Deze Geraniums, die een seizoen lang als moederplant zijn gebruikt in Kenia, worden naar Nederland gevlogen om uit te groeien tot een prachtig eindproduct.
Omdat alle schakels in de keten hun steentje bijdragen aan het product, wordt de Geranium met een lage kostprijs geproduceerd en zo wordt er een maximale winst behaald, zodat honderden kinderen al vier jaar lang naar school kunnen.