IFTF geeft informatie en tips over het verleiden van de jongere generatie om bloemen en planten te kopen.
IFTF geeft informatie en tips over het verleiden van de jongere generatie om bloemen en planten te kopen. Foto: IFTF

IFTF World of Flowers kruipt in de huid van Millennials

beurzen n In de eerste week van november gonst het van de groene activiteiten. Naast twee internationale en leidende beurzen openen diverse bedrijven hun deuren om bezoekers te inspireren en zaken te doen.

Dit is voor handelaren en producenten vanuit de hele wereld de reden een ticket te boeken en Nederland te bezoeken.
Op de International Floriculture en Horticulture Trade Fair (IFTF) in Vijfhuizen wordt voor de derde keer de World of Flowers gehouden. Een evenement voor alle bloemisten en handelaren.

FlowerLab

De IFTF World of Flowers wordt georganiseerd door Green Team Consultancy+ en is in 2014 gestart met een eerbetoon aan het bijzondere product.
Vorig jaar is een bloemenwinkel van de toekomst neergezet en gebaseerd op die ervaringen wordt dit jaar een volgende stap gezet.
Komende editie wordt de FlowerLab toegevoegd aan de World of Flowers. Hier kan de bezoeker de wereld van de Millennial betreden en verkennen.
Getriggerd door een visuele toer, waarin informatie en tips worden gegeven over het verleiden van de jongere generatie (20-35 jaar) om bloemen en planten te kopen, worden drie praktische uitwerkingen getoond.

Met deze inspiratie kan de bezoeker in gesprek gaan met de betrokken bloemisten en een diverse groep van bedrijven om praktische oplossingen te bespreken en eventueel ter plekke tot zaken te komen.
Daarnaast worden een bloemistencompetitie -de Wim Hazelaar trofee, zie vorige editie Bloemenkrant- en een auditorium-programma aangeboden.