Opening orchideeën-event met ambassadrice Vivian Reijs en fotograaf Daniel Bruno Grandl.
Opening orchideeën-event met ambassadrice Vivian Reijs en fotograaf Daniel Bruno Grandl. Foto: orchidsinfo.eu

Orchideeëndag viert lustrum op speelse wijze

feest n Al weer voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt in september de internationale orchideeëndag gevierd. Zowel in Berlijn, Londen en Parijs wordt op grootse wijze aandacht geschonken aan de grootste plantenfamilie op aarde. Nederland bleef niet achter en vierde dit evenement in het Art' otel in Amsterdam.

Door Leni Paul

Ruim 25.000 soorten en variëteiten zijn er op dit moment wereldwijd bekend van de orchidee. Het publiek zal uiteraard de Phalaenopsis niet onbekend zijn, want met name deze in veel kleuren en tinten op de markt gebrachte orchidee bracht het tot potplant nr.1 in ons land en ver daarbuiten.


Presentatie

We feel better around orchids, aldus Henk van Dongen van Bloemenbureau Holland Fresh Retail die afgelopen woensdag in het mooie, met veel moderne kunst ingerichte Art'otel de twee weken durende presentatie opende.

Naast de Phalaenopsis zijn er dan ook in de lichte expositieruimte een veelheid aan variëteiten en soorten orchidee te zien, variërend van de Vanda's in flink formaat, de bescheiden Paphiopedilum, de speelse Miltonia, de stevige Cymbidium, de ragfijn vertakte Oncidium en vele andere aandacht vragende exemplaren van de uitgebreide familie van de orchidee.

Test

Een leuke aanvulling op het geheel is de mogelijkheid die het publiek wordt geboden om ter plaatse de 'Orchitypes-test' te doen om erachter te komen welke orchidee er bij je past.
Spannend om uit de vinden tot welk van de twaalf universele persoonlijkheidstypen iemand behoort en dat leverde die middag al veel verrassende uitslagen op...
Wie wil weten welke orchidee er bij hem of haar past kan dit ontdekken op www.orchitypes.eu.


Expositie

Passend bij de promotiecampagne is er prachtig fotowerk te zien van de internationaal bekende streetstyle fotograf Daniel Bruno Grandl, die de twaalf universele persoonlijkheid-archetypen, omgeven door de bijpassende orchideeën, fotografeerde.

En natuurlijk was er ook dit jaar weer een aantrekkelijke jonge vrouw die zich een jaar lang de ambassadrice voor de orchidee mag noemen.
In Nederland zal dat dit jaar Vivian Reijs zijn. Reijs is bekend als voedingscoach met onder andere online een eigen gezondheidsplatform.
Na de inleiding van Van Dongen gaf ze enthousiast blijk van haar belangstelling voor de orchidee en hoopte ze op veel belangstelling voor de speelse presentatie van bloemen en foto's.

Ongetwijfeld zal het daar de komende weken niet aan ontbreken.
Want voor de deur van het Art'otel waar een aantrekkelijk sortiment op de drukke Prins Hendrikkade in het toeristenhart van Amsterdam werd gepresenteerd, vergaapten zich die eerste dag al veel belangstellenden aan het vrolijke sortiment.
Stap de komende weken eens binnen bij het Art'otel aan de Prins Hendrikkade 33.Een prima gelegenheid om het product orchidee eens op een andere wijze te bekijken.

De expositie is gratis voor het publiek toegankelijk van 1 tot en met 13 september.

Afbeelding
Afbeelding