Afbeelding
Foto: cnb

Weersomstandigheden beïnvloeden aanbod

Het dahliaseizoen is in volle gang. Dat betekent volop handel en activiteiten met dahlia, waaronder de CNB Dahliaweek.


Over de huidige marktsituatie voor dahliakwekers stelt Richard Walkier, vertegenwoordiger dahlia bij CNB, dat er een pittige krimp is geconstateerd in het areaal.
"Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat er minder stekken zijn uitgeplant dan vorig jaar. Maar ook heeft het zuiden van Nederland te maken gehad met extreme weersomstandigheden zoals regen en hagel. Het spreekt voor zich dat dit ook effect heeft gehad op het huidige aanbod."
De wat koudere start kort na het plantseizoen heeft er volgens Richard toe geleid dat de stand van veel gewassen hier wat achter is.

Vakmiddag en showtuin

Dit jaar is voor de vakmiddag gekozen voor de snijdahlia. Een divers aanbod van sprekers zal daarbij stilstaan bij onderwerpen als markt- en afzetinformatie dahlia bloemen, promotie van dahlia's Pure Seasonal Flowers, creatief met dahlia's en marktontwikkeling retail."
De vakmiddagen zijn altijd een gelegenheid bij uitstek om bij te praten met vakgenoten, in de toekomst te blikken en het kleurrijke product te bewonderen. Dit kan omdat de CNB Dahliaweek nog volop in de schijnwerpers staat. In de showkas.
"Een bezoek aan de CNB dahliashowtuin behoort tot de mogelijkheden. Deze toont wel 557 verschillende dahlia's en is te zien tot 30 september. De tuin bevindt zich op het perceel van de firma G. de Wit aan de Achterweg Zuid 66 in Lisse.
Wij willen met deze tuin een bijdrage leveren aan de promotie van dahlia's in het algemeen en die van het nieuwe assortiment in het bijzonder. De showtuin geeft een mooi overzicht van het huidige handelsassortiment en toont een aantal fraaie noviteiten."

Afbeelding
Richard Walkier.