Campagne
Campagne "Snijorchidee, Cymbidium in het bijzonder" wordt dit najaar groots ingezet. Foto: fresh retail

Cymbidium-telers op campagne

n Promotie-offensief voor grotere bekendheid

bijzonder n "Snijorchidee, Cymbidium in het bijzonder", is de naam van de campagne die een initiatief is van de Nederlandse Snijcymbidium-telers, verenigd in de promotiecommissie Snijcymbidium en de FPC Snijorchidee, uitgevoerd door Fresh Retail.

De focus van de campagne ligt op het inspireren van bloemisten en groothandelaren om meer met cymbidium aan de slag te gaan.

Uit onderzoek blijkt dat er een goede match is tussen consument en cymbidium. Ruim 75 procent vindt het een aantrekkelijke bloem, vanwege de associatie met liefde, exotiek, luxe en vriendschap.
Minpunt is dat consumenten aangeven cymbidium te weinig in de bloemenzaken te zien.


Top-of-mind

Met de campagne willen de telers bekendheid creëren bij de bloemist en ideeën aanreiken hoe het product verwerkt kan worden, zodat het meer top-of-mind komt, consumenten het meer zien en vaker voor cymbidium kiezen bij de aankoop van bloemen via het bloemistenkanaal.

Eind september verschijnt de bloemisten inspiratiebrochure "Cymbidium Design Dossier" waarin internationale designers hun creaties tonen.
Johan Huisman, Daniel Santamaria, Bjorn Kröner-Salié, Desiree Glasbergen en Petri Rijsdijk gingen de uitdaging aan en creëerden ieder een eigentijds design.
Behalve inspiratie geeft de brochure (oplage 8.000 exemplaren) ook informatie en tips.

Demonstraties

Tijdens het bloemisten event bij FloraZON Venlo -25 & 26 september- worden doorlopende demonstraties gegeven met door Tim van Leipsig en Konni van Delft.
Het thema is Winter Colouring en een hoofdrol is hierbij weggelegd voor cymbidium met een uitgebreid assortiment, ideeën voor winkelpresentaties en vernieuwend bloemwerk.
Ruim 1.500 bloemisten, met name uit Nederland en Duitsland zijn uitgenodigd. Op het event presenteert het kwekerscollectief ook de nieuwe inspiratiebrochure voor bloemisten.

Website

De website is uitgebreid met de blog waarin internationale arrangeurs vertellen over cymbidium en hun creaties tonen in een designdossier.
Nieuw op de site is de rubriek Vind je Teler waar de lezer kennis maakt met de cymbidiumkwekers.

In oktober start een test bij groothandelaren om te kijken hoe de presentatie van cymbidium kan worden verbeterd.
Doel is om met een aantrekkelijke en opvallende opstelling bloemistenaankoop te stimuleren.
In de testperiode wordt cymbidium aangevoerd op water met een kleurige promotiekraag om aandacht te trekken.

Margriet

In samenwerking met tijdschrift Margriet wordt begin oktober een exclusieve workshop voor lezers georganiseerd bij een cymbidiumkweker in Rijnsburg.
De dames krijgen onder meer een rondgang over de kwekerij en gaan aansluitend onder leiding van bloemstyliste Petra van der Veen aan de slag met snijcymbidium.
Voorafgaand aan de workshop verschijnt begin september een uitgebreid artikel over snijcymbidium in Margriet. Het kwekerscollectief snijorchidee verzorgde de producten voor de fotografie.

Meer info op:
www.orchids-info.com

Cover van de Cymbidium-inspiratiebrochure.