Afbeelding
Foto: Plantarium

'Prijs stands Plantarium moet omhoog'

happening n Boomkwekerijbeurs Plantarium werd een snikhete happening. De opening van werd verricht door Toon Ebben van boomkwekerij Ebben, dit jaar winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs.


Ebben weet producten goed voor het voetlicht te brengen en is een ware ambassadeur van de sector, zei voorzitter Griep. En dat sloot aan bij het op vernieuwing en presentatie gerichte thema: 'Show it'.

De beurs was weer ruimer van opzet met een tweede hal voor de noviteiten. Grotere en veelal creatief ingerichte, maar met 280 iets minder inzendingen dan vorig jaar.
Dat laatste lijkt een trend. Steeds meer kwekers groeperen zich en komen met één grote stand naar Plantarium.

Per saldo levert dat minder verhuurde vierkante meters, maar wel een in waarde gestegen presentatie van de sector op, redeneert beursmanager Jos van Lint van Proba. Het verdienmodel staat volgens hem onder druk. Ofwel: de vierkante meterprijs moet omhoog.
De rechtvaardiging daarvoor is dat Plantarium steeds meer hét ontmoetingscentrum van de boomkwekerij wordt, zeker door samenwerking met Groen Direct, waar kopers uit 6000 monsters konden kiezen van 150 bedrijven.

Meer Plantarium op pagina 5 en 7.