Afbeelding
Foto: Hillenraad

Hillenraad Data Refinery vindt gouden speld

Algemeen

Vanaf dit voorjaar groeit er een verse loot aan de Hillenraad-boom. Hillenraad Partners is de samenwerking aangegaan met Data Refinery Amsterdam, een veelbelovend bedrijf in het analyseren van data en vinden van patronen in datasets.

Hillenraad Data Refinery biedt ondernemingen in het tuinbouwcluster een antwoord op de vraag: hoe maak ik van onze data waardevolle informatie? 
Een lastige opgave, zeker als deze data uit verschillende interne en externe bronnen komt. Het benutten van de overvloed aan gegevens biedt een grote kans voor veel ondernemingen. Data Refinery Amsterdam is gespecialiseerd in het ontdekken van verbanden en patronen om nieuwe inzichten te ontwikkelen. Mathilde Aarnink en Johan Meppelink zijn de data-specialisten die samen met de sector-experts van Hillenraad Partners de tuinbouw-datamijnen gaan ontginnen.

Data Refinery in tuinbouw
Data Scientisten Mathilde en Johan vonden al veel data gedreven oplossingen voor grote ondernemingen in de bancaire en energiesector. Toch werd hun aandacht getrokken door de tuinbouw, omdat daar nog grote stappen te maken zijn. Het lijkt een onontgonnen terrein met veel data uit uiteenlopende bronnen, van veredeling en productie tot en met marketing en verkoop. Met de koppeling van de datakennis aan de markt- en sectorkennis is met Hillenraad Data Refinery een wereld te winnen.

Patroonherkenning in de hooiberg
Hillenraad Data Refinery gaat voor bedrijven gericht op zoek gaan naar relaties tussen data. Denk aan productie- en marktdata, maar ook aan orders en leverprestaties, genetica en planteigenschappen en meer. Dit vraagt van opdrachtgevers wel wat lef. Hillenraad Data Refinery heeft immers geen kant en klare oplossingen voor alle data-vraagstukken, maar wel de ambitie én capaciteit om voor iedere onderneming nieuwe waardevolle inzichten te kunnen ontwikkelen. Het recept hiertoe: de toepassing van software voor patroonherkenning, het modelleren van afhankelijkheden en ontdekken van samenhang. Dit in combinatie met gezond boerenverstand om stap voor stap te zoeken naar de speld in de hooiberg. 

Gouden speld
Hillenraad Data Refinery kijkt er naar uit om met de eerste ondernemers het hooi in te duiken om de nieuwe gouden spelt in de tuinbouw te gaan ontdekken.


 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant