Afbeelding
Foto: Floral Fundamentals

Floral Fundamentals naar Chelsea Flower Show

Algemeen

Een droom die uitkomt, zo beschrijft een deel van het team de acceptatie van Floral Fundamentals als exposant in het prestigieuze Great Pavilion op de Chelsea Flower Show 2018.

Dit wereldberoemde evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers en legioenen pers, dus Floral Fundamentals ziet dit als een perfecte gelegenheid om de prachtige bloemen, de planten en het groen die hun partners produceren te laten zien, gecombineerd met de talenten van een team van meerdere bekroonde bloemisten. 

'Veld' van bloemen
Het concept weerspiegelt de essentie van Floral Fundamentals met een buitenring van een 'veld' van bloemen en groen in combinatie met zaden om de buitenteelt kwekers te representeren. De kwekers onder glas worden vertegenwoordigd door staanders, geconstrueerd met hangende bloemenkoepels met wortelstrengen. Tijdens deze zeer grote tentoonstelling kunnen bezoekers letterlijk over de bloembollen lopen naar het centrale 'selfie'-gebied, waar de bloemisten met meer dan 4.000 bloemen en watervallen van Phalaenopsis-orchideeën zullen werken om een massieve zuil te creëren. Dit nodigt bezoekers uit om letterlijk dichtbij te komen om te zien hoe speciaal de bloemen zijn. De logistiek van het verzamelen van alle producten en het transporteren ervan naar de Londense show is een enorme uitdaging, omdat de lostijden letterlijk op de minuut worden getimed.

Hans Zijlstra
Het ontwerpteam van ambassadeurs wordt geleid door de in Londen gevestigde bloemist Morgan Douglas Nuth, die ervoor gezorgd heeft dat Floral Fundamentals mag deelnemen. De andere ambassadeurs zijn Laura Leong (GB), Hans Zijlstra (Nederland), Jimmy Englund (Zweden), Elisabeth Schoenemann (Duitsland), Agna Maertens (België), Mariann Holmen (Noorwegen) en Stefan Van Berlo (België) met Sue Phillips (GB) redacteur van het gratis digitale tijdschrift Floral Fundamentals, die zorgt voor veel fotografie van de opbouw zodat partners kunnen zien wat er met hun kostbare bloemen en planten is gebeurd. Dit project laat zien wat er kan worden bereikt wanneer bloemisten, telers en producenten samenwerken - hoe geweldig is dat! 

De Chelsea Flower Show 2018 wordt gehouden op 22 t/m 26 mei.
 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant