Afbeelding
Foto: De Jong Plant

Berry Bux: nieuwe sierplant vol eetbare blauwe bessen

Algemeen

De Jong Plant B.V. uit Boskoop introduceert de Berry Bux in Nederland, de nieuwste aanwinst in de BrazelBerry Collectie.

Het is een sierplant die sterk op een buxus lijkt. In het voorjaar zit de Berry Bux vol bloesem en in de zomer vol gezonde, blauwe bessen. Eén Berry Bux kan zo'n 1.200 blauwe bessen produceren. De plant kan het beste in het voorjaar geplant worden.

Snoephaag
De winterharde Berry Bux wordt zo'n 50 cm hoog en heeft compacte groeivorm. In april verschijnt de bloesem en in juli komen de eerste bessen tevoorschijn. Als deze blauw kleuren, zijn ze rijp en klaar om geplukt te worden. Door de sierlijke vorm van de Berry Bux kun je 'm behalve in potten ook in de volle grond planten bijvoorbeeld als smakelijke haag langs een looppad. 

Plantencollectie
Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry. De BrazelBerry collectie is ongeëvenaard: het is de perfecte mix van een sierplant en een bessenplant met extreem veel en lekkere vruchten. De sierplanten kenmerken zich door een compacte groeivorm in combinatie met een overvloedige vruchtenproductie.De collectie bevat naast de Berry Bux ook de blauwe bessen 'Jelly Bean', 'Pink Breeze' en 'Peach Sorbet' en de braam 'Baby Cakes'. 
Alle BrazelBerry-planten zijn zelfbestuivend, winterhard en worden gekweekt in Nederland. De Berry Bux is, net als alle andere BrazelBerry-planten, oersterk en vraagt weinig verzorging. De planten zijn vanaf april leverbaar. 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant