Afbeelding
Foto: Groene Welle Zwolle

Esther Weijenberg wint NK Bloembinder

Algemeen

Esther Weijenberg, studente Bloem & Styling aan de Groene Welle in Zwolle, is afgelopen zaterdag eerste geworden tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in de IJsselhallen te Zwolle.

In de categorie Bloembinder scoorde Esther de meeste punten en liet daarmee alle concurrentie achter zich. Esther mag zich voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen noemen. In september 2018 vertegenwoordigt ze Nederland op het EK in Budapest.

Tijdens Skills Heroes voerden Esther en haar medekandidaten diverse opdrachten uit, die beoordeeld werden door een vakkundige jury. Op donderdag 15 maart werd Esther uitgeroepen tot dagwinnaar en daarmee plaatste ze zich rechtstreeks voor de finale op zaterdag 17 maart. In de finale nam ze het op tegen zeven andere kandidaten. Het was Esther die de meeste punten scoorde. 

Twee keer op rij Nederlands Kampioen
Het is voor Esther niet de eerste keer dat ze zich Nederlands Kampioene mag noemen. In 2017 nam de studente ook deel aan Skills Heroes. Hier behaalde ze de eerste plaats en in oktober vertegenwoordigde ze Nederland tijdens de WorldSkills in Abu Dhabi; het WK voor beroepen. In Abu Dhabi behaalde ze een fantastische zesde plek en met een score boven de 700 behaalde ze ook de titel 'Excellent Vakmanschap'. 

De Groene Welle doet al een aantal jaren mee aan de Skills Heroes. Ze wil hiermee haar studenten motiveren om hun vakmanschap te laten zien aan een groot publiek. De Groene Welle en de vakdocenten zijn heel enthousiast over de vakwedstrijden: deze zijn enorm motiverend voor de studenten.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant