Afbeelding
Foto: BBH

Tuinplant van de maand Maart: Hedera

Algemeen

Een beetje geheimzinnig en in alle rust alom aanwezig: de Hedera (klimop) is de grote groenmaker die vier seizoenen lang een stabiele tuinfactor is.

Deze bodembedekkende of klimmende bladheester is winterhard en blijft altijd groen. Er is ruime keuze in bladkleur, alle Hedera-soorten hebben gemeen dat ze snel groeien en zich goed laten leiden en zo schuttingen, gaaswanden, prieeltjes of muurtjes kunnen bekleden. Als bodembedekker geeft de Hedera onkruid geen kans, wat hem de meest decoratieve tuinhulp ooit maakt. 

Tuinplant van de Maand
De Hedera is Tuinplant van maart 2018. De 'Tuinplant van de Maand' is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in samenwerking met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant met een geweldige uitstraling of bijzondere eigenschappen om extra onder de aandacht te brengen. De ene keer wordt een groene ster in het zonnetje gezet, de andere keer een onontdekte schat die meer bekendheid én een plek verdient in de tuin, op het terras of op het balkon. Omdat iedereen blij wordt van meer groen.  

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant