Afbeelding
Foto: BK

I <3 U

Algemeen

De rode roos wordt beschouwd als hét symbool van liefde en passie.

Maar Red Naomi is niet de enige mogelijkheid voor Valentijn, er zijn alternatieven om je gevoelens te uiten. En waarom je daarbij beperken tot je partner?

De liefde kan vele gezichten hebben. De liefde voor je kinderen, die heeft wat weg van jonge plantenproductie: bijzonder arbeidsintensief tijdens de beginperiode, coördinatie is alles en als je goed kijkt, zie je de ukjes groeien van dag tot dag.
Dan heb je de volwassen liefde in al zijn facetten. Sommige relaties lijken op meerjarigen: langzaam groeiend en tegen een stootje bestand. Na een koudeperiode komen ze weer naar boven en bloeien sterker dan ervoor.
Andere zijn als eenjarigen. Ze steken snel de kop op, bloeien in alle pracht en verwelken na een poosje. Hun resten maken de grond vruchtbaarder voor een volgende liefde.
De liefde van je ouders is zoals de bomen in je tuin. Omnipresent. Doorheen de jaren, door weer en wind. Stille getuigen van geluk en verdriet.

Voor iedereen
Zeg het met bloemen deze Valentijn en beperk je niet tot je levensgezel. Uiteraard blijven rode rozen dé liefdesverklaring bij uitstek. Maar wat dacht je van een dieprode anthurium of een bijzondere orchidee voor in de kamer? Origineel en eens wat anders om die langdurige liefde te vieren. Vertel niet alleen je vrouw maar ook je naasten dat je ze liefhebt: een schattige primula voor de kids – tenslotte creëren we de consument van de toekomst -  of een paar grote, rode cyclamen voor je moeder zijn een prachtig statement.

Net zoals de liefde vele gezichten heeft, behoeft Valentijn niet steeds dezelfde bloemen. Een beetje afwisseling mag, is zelfs leuk. Maar wie bij mij komt aanzetten met bonbons, kan het vergeten. Tenzij ze in bloemvorm zijn, dan denk ik erover na. 

Reacties en/of liefdesverklaringen: annjennen@hotmail.com

Ann Jennen is Belgische en doet de marketing voor Fleuroselect. De Helleborus en Gaulteria op haar terras staan er nog prachtig bij maar toch kijkt ze reikhalzend uit naar de eerste primula's.

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant