Afbeelding
Foto: Waterdrinker

Het "Huis van de Kweker" opent op 18 februari

Algemeen

Koopbelevenis komt tot leven in het Waterdrinker Green Trade Center.

Afgelopen week was het zover: directeur Bob Moria van Waterdrinker Aalsmeer ontving tijdens een officiële overdracht de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) uit handen van Boele & van Eesteren namens project-ontwikkelaar Kondor Wessels Projecten. 

Opening
Op zondag 18 februari aanstaande opent het nieuwe pand, gelegen naast het huidige Waterdrinker hoofdkantoor, zijn deuren. Op een oppervlakte van 25.000 m2, presenteren honderd shop-in-shop kwekers en veredelaars hun noviteiten en specialiteiten, 9.000 soorten kamer- en tuinplanten, 300 soorten orchideeën, boomkwekerij producten, en honderden soorten bijzondere bloemen in samenwerking met Dobbe Flowers en Agora.
De potten, accessoires, bloemisterij-artikelen en design-objecten van toonaangevende merken maken het aanbod compleet. Dit alles in een inspirerende omgeving waar de laatste consumententrends, styling ideeën en vakinformatie gedeeld worden. Hiermee wordt het GTC de grootste inkoopbelevenis en inspiratiebron van internationale allure voor de Europese vakhandel. 
 

Beleving, kennis en inspiratie
Aanleiding voor de komst van een nieuw groothandelscentrum is de huidige tendens waarin klanten steeds meer op zoek zijn naar beleving, kennis en inspiratie. Waterdrinker is ervan overtuigd hier met de verwezenlijking van het Green Trade Center op in te spelen door een complete "store experience" aan te bieden.
Vanaf 18 februari kunnen klanten alles verkrijgen wat ze nodig hebben in slechts "one stop". Daarnaast is een verbetering van de klimatologische omstandigheden ten opzichte van de bestaande Cash & Carry een belangrijke motivatie geweest. Dit is niet alleen belangrijk voor planten en bloemen, maar ook voor klanten en medewerkers.
Dankzij de kasconstructie van het GTC, kan er van daglicht worden genoten en zijn er beluchtingsmogelijkheden. De speciaal gebouwde kas (met extra beluchtingsmogelijkheden) draagt bij aan de flinke uitbreiding van het boomkwekerij assortiment. Verwarming van het hele pand vindt plaats via de vloer.    

In het GTC, ook wel "Huis van de Kweker" genoemd, staan veredelaar, kweker, leverancier en klant in direct contact met elkaar door een shop-in-shop formule. Bijeenkomsten die hier wekelijks plaatsvinden, hebben als doel innovatie, inspiratie en kennis met elkaar te delen. Het GTC zal voor klanten als inspiratiebron dienen om consumenten te bewegen meer bloemen en planten te kopen.   

Openingsweek met Meet & Greets, noviteiten en presentaties 
Tijdens de openingsweek van 18 - 25 februari aanstaande vinden er diverse activiteiten plaats. Zo zijn er productpresentaties van kwekers, Meet & Greets van Air so Pure over planten en gezondheid en het Longfonds over lucht binnenshuis, demonstraties van "Tea by Me" concept met thee van Nederlandse bodem.
 

Bij de foto:
Bob Moria tekent voor ontvangst van de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant