Afbeelding

Keukenhofthema 2018: Romantiek in bloemen

Algemeen

Met Valentijnsdag, 14 februari, in het vizier, de dag van vriendschap, liefde en rozen, maakt Keukenhof zich op voor de opening in maart en de rozenshow van 12 t/m 17 april..

De show wordt ter gelegenheid van het thema Romantiek nog groter en mooier dan andere jaren. De rozenshow in het Oranje Nassau Paviljoen van Keukenhof is de grootste rozenshow van Nederland! Hiermee is het hét platform voor het rozenvak.
In die week vinden er twee keuringen voor de show plaats, waaronder een handelskeuring waarbij de rozen beoordeeld worden door mensen uit de bloemenhandel. Telers zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De show is zeer interessant voor handelaren. De consumentenkeuring geeft een extra dimensie aan het bezoek voor de bezoeker.

Shows

Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in Bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het mooiste lentepark ter wereld, met een zee van bloemen, brengt een romantische lentesfeer.

Het historische park is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In de sfeervolle tuin rondom de vijver, met mooie doorkijkjes en eeuwenoude beukenbomen, bloeien sinds 1950 een miljoen tulpen. Vele generaties beleefden hier hun geluksmoment. Ook de bloemenshows staan in het thema van de Romantiek. Keukenhof heeft in 2018 de prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen ook geplant in het thema Romantiek. Het Keukenhofseizoen wordt afgesloten met Romantiek in Keukenhof, een festival met klassieke muziek.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant