Afbeelding
Foto: Jaap Binnendijk

Gezocht: tekeningen Jaap Binnendijk

Algemeen

De Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk organiseert vanaf 23 februari een tentoonstelling over Jaap Binnendijk (1895 – 1972).

Deze Honselersdijker/Naaldwijker was een fervent amateur-tekenaar die zeer veel tekeningen heeft gemaakt van dorpsgezichten in het Westland. De meeste daarvan dateren uit de vijftiger en zestiger jaren en geven een prachtig beeld van die tijd.

Oproep
Ten behoeve van deze tentoonstelling is de historische vereniging op zoek naar prenten die in particulier bezit zijn. Binnendijk stond erom bekend dat hij tekeningen vaak gewoon weggaf aan geïnteresseerden en de verwachting is dan ook dat er velen van in het Westland hangen.
Mocht u in het bezit zijn van een of meerdere tekeningen van Jaap Binnendijk, dan verzoeken we u een mail te sturen naar info@hvnh.nl of te bellen naar 0174-629544. Er wordt dan contact met u opgenomen om een scan van de tekening te maken, die gebruikt zal worden voor de tentoonstelling. Uiteraard wordt – indien u daarmee instemt – uw naam erbij vermeld. De tekening krijgt u dus direct terug en u zult uitgenodigd worden voor de officiële opening van de tentoonstelling.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant