Afbeelding

Bloeiproef Deliflor in mediterrane sferen

Algemeen

Op 18 en 19 januari organiseert Deliflor weer haar jaarlijkse bloeiproeven in Maasdijk.

Telers en handel zijn uitgenodigd om kennis te komen nemen van nieuwe pluis- en troschrysanten en Santini's die de veredelaar de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Speciale aandacht is er tijdens deze bloeiproef voor het ras Baltica, dat dit jaar 10 jaar op de markt is.  
 
Bezoekers worden beide dagen vanaf 10.00 uur welkom geheten in een warme, gezellige mediterrane sfeer. De hal is omgetoverd tot een ware Piazza, compleet met fontein en gezellige zitjes. In de kas staan zo'n 300 rassen in bloei; rassen die reeds een plekje in de markt veroverd hebben, maar zeker ook nieuwe soorten waar telers en handel hun interesse nog voor kunnen uitspreken. 
 
Teler got Talent 
Dit jaar wordt alweer voor de 6e keer de Teler got Talent verkiezing georganiseerd. Alle telers is gevraagd hiervoor hun bloemen aan te leveren. Een deskundige jury vanuit teelt en handel beoordeelt alle aangeleverde bloemen op aspecten als uniformiteit, takopbouw, bloemkwaliteit en dergelijke. Verder mogen alle bezoekers aan de bloeiproef hun top 3 aangeven. Vrijdagmiddag zal bekend worden gemaakt welke teler er dit jaar met de 'Teler got Talent'-award vandoor gaat in navolging van Zentoo die vorig jaar de 1e prijs in de wacht sleepte met Vanilla Sorbet. 
 
10 jaar Baltica 
In 2018 wordt het 10-jarig jubileum gevierd van het ras Baltica. De aftrap voor het feestjaar 2018 is tijdens de afgelopen TradeFair gegeven; ook tijdens de bloeiproeven zal Baltica een prominente rol vervullen. Niet alleen in de aankleding, maar ook zullen alle telers die een rol hebben gespeeld en nog steeds spelen in het succes van Baltica op speciale wijze in het zonnetje gezet worden tijdens Delicatessen. 
 
Locatie 'Belissima Delicatessa' 
Deliflor Chrysanten 
Korte Kruisweg 163 
Maasdijk 

 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant