Afbeelding
Foto: Sakata

SunPatiens in de schijnwerpers tijdens Hortivation

Algemeen

Sakata Ornamentals neemt deel aan de nieuwe Hortivation expositie de 'Family Garden' tijdens IPM.

Dit jaar staan de thema's efficiëntie en duurzaamheid in de schijnwerpers en uiteraard mag Impatiens SunPatiens® niet ontbreken gezien de kenmerken van deze opmerkelijke planten perfect aansluiten op deze thema's. 

Impatiens SunPatiens® bloeien in de volle zon of halfschaduw en zorgen voor continue kleuren vanaf de lente tot de eerste strenge vorst van de winter. Belangrijk om te weten is dat de SunPatiens® mildauw-bestendig en onderhoudsvriendelijk zijn, ze hebben namelijk alleen maar water nodig om in goede bloei te blijven.

Goed voor het milieu
Behalve dat de SunPatiens® prachtig en onderhoudsvriendelijk zijn, dragen ze ook nog eens bij aan een beter milieu. Onafhankelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat SunPatiens® 3 tot 4 keer beter stikstofdioxide absorbeert dan de gemiddelde plant. Het planten van SunPatiens® kan daarom directe voordelen hebben op het gebied van luchtzuivering. Onderzoek toont ook nog eens aan dat de planten een gemiddeld koeleffect van de oppervlakte hebben van rond de 3 tot 4,5 garden, dus stadsperken vol met SunPatiens® zijn een mooi middel om stadsverwarming tegen te gaan.

Biodiversiteit
Niet alleen draagt SunPatiens® bij aan betere leefomstandigheden, maar ook aan het behoud van biodiversiteit. Sinds 2000 heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met het Agentschap voor Agrarisch onderzoek van Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, hieruit zijn de SunPatiens® voortgekomen. De overeenkomst met IAARD is officieel vastgelegd middels het Nagoya Protocol. Het Nagoya Protocol is een aanvulling op het Verdrag inzake Biologische Diversiteit (CBD) en schept rechten en verplichtingen voor landen die het ondertekenden. Voor elke SunPatiens die wordt gekocht gaat er een bedrag terug naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud van biodiversiteit. Het kweken, verkopen of kopen van SunPatiens® betekent dat u iets teruggeeft aan de natuur!

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant