Afbeelding
Foto: sobolj

Campagne in Rusland met chrysanten en orchideeën

Algemeen

Zoals overal ter wereld moet de promotie van bloemen inspelen op de markt en aansluiting vinden bij de smaak van de klant.

Voor JustChrys en Anco pure Vanda bedacht Sobolj een campagne die chrysanten en orchideeën in verrassende combinaties presenteert aan het hogere segment van de markt in Rusland. De verslechterende koopkracht van de Russische consument in het algemeen heeft geen impact op het bestedingspatroon van meer vermogende Russen. Zij blijven zoeken naar vernieuwende producten die hun leven opluisteren, en bloemen hebben altijd een plaats in hun budget.

De Russische Dior
Om de Nederlandse chrysanten en Anco pure Vanda uit de anonimiteit te halen plaatste Sobolj de bloemen, in prachtige bloemwerken, bij het modehuis van Vijatsjeslav Zaitsev, de Russische Dior. In zijn salon worden veel vermogende mensen ontvangen die zich graag laten inspireren door mode en decoratie, bedacht door de invloedrijke designer. Uiteraard werd in de salon een reportage over de bloemwerken gemaakt die in de campagne gebruikt wordt.

Hommage
Sobolj gaf aan Paul Gorbenko de opdracht om bloemwerken te creëren in de stijl van Stijn Simayes: deze Belgische arrangeur heeft in Rusland veel invloed gehad op het moderniseren van de bloemsierkunst. Simayes is vorig jaar onverwacht overleden en met deze opdracht wordt aan hem een hommage gebracht.
De verfijnde en stijlvolle werken zijn niet onopgemerkt gebleven. Op sociale media worden de foto's van de bloemwerken gretig gedeeld door platforms voor bloemisten in Rusland, het online magazine Flower Experience wijdt er een pagina aan en het invloedrijke Russische Fashion Magazine heeft een artikel geplaatst waarin de bloemwerken uitgebreid getoond worden.
 
Uiteraard heeft de promotiecampagne ook een zakelijke kant: importeur Flowers by Macheliuk zorgt voor de import van zowel de chrysanten van JustChrys als de orchideeën van Anco pure Vanda. Hierdoor zijn de in de campagne getoonde bloemen ook direct verkrijgbaar bij groothandel en detailhandel, zodat aan de ontstane vraag direct kan worden voldaan.

 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant