Afbeelding
Foto: VBW

VBW: “BHV: veilig, eenvoudig en zeer betaalbaar”

Algemeen

Er zijn wel eens van die onderwerpen waar je als ondernemer niet direct en als eerste voor warm loopt.

Bedrijfshulpverlening (BHV) is ook zo'n ding. Veiligheid voor medewerkers en klanten in het bedrijf is van groot belang, echter bij beperkte risico's moeten de formele verplichtingen eigenlijk ook niet te zwaar. Welnu, VBW heeft het voor de bloemist voor elkaar gekregen dat BHV op eenvoudige wijze en met zeer geringe kosten kan worden georganiseerd en ingevuld. Zo is veiligheid geen lastige verplichting, maar een belangrijk thema in het bedrijf dat op een leuke, gemakkelijke en voordelige manier te organiseren is. Het antwoord is Help123.

Voordeel 1: veilig
In een klein bedrijf ben je voor bedrijfshulpverlening veelal afhankelijk van die ene medewerker die op cursus is geweest. Maar als hij of zij ziek is of op vakantie, is er niemand aanwezig die goed weet wat te doen bij brand of als iemand een hartaanval krijgt in de winkel?
Met Help123 is die afhankelijkheid er niet meer, want alle medewerkers volgen via de app een online training, net zo lang tot zij geslaagd zijn. Kennis over hoe je moet handelen bij een noodgeval is daardoor bij meer mensen aanwezig en dat bevordert de veiligheid. De cursus is weliswaar minder intensief door het ontbreken van praktijktraining (die niet noodzakelijk is om aan wettelijke eisen te voldoen), maar wel afgestemd op de dagelijkse praktijk van de bloemist en voldoet volledig aan de wettelijke normen.

Voordeel 2: eenvoudig
Help123 is er om jou als ondernemer te ontzorgen. Via de app organiseer je eenvoudig bhv op de werkvloer. Dat ben je als werkgever namelijk verplicht. Het systeem zorgt ervoor dat je niets vergeet en dat alle bhv-afspraken in de training van je medewerkers terug komen. Ook het volgen van de trainingen doen je medewerkers online. Dat kost hen ongeveer een half uur.  Als hun certificaten dreigen te verlopen, herinnert de app je eraan dat het tijd is voor de jaarlijkse herhaling van de training. 

Voordeel 3: betaalbaar
Een cursus BHV kost jaarlijks al gauw tussen de 150 en 300 euro per bhv'er. Bovendien kun je je medewerker op cursusdagen niet inzetten in de salon, waardoor de kosten nog hoger uitvallen. Met Help123 betaal je slechts € 4,99 ex. btw per medewerker.  Een enorme kostenbesparing dus!

Voor alle details verwijzen verwijzen we naar www.vbw.nu of www.help123.eu

BHV, leuker konden we het voor de bloemist niet maken, wel veel gemakkelijker. En goedkoper.


Vereniging Bloemist Winkeliers
Marco Maasse – Algemeen directeur
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant